burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 10

Komisport

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 10

Sastojci

8 belanaca

200 g C šećera u prahu

1 C vanilin šećer

80 g putera

120 g oštrog brašna

1 limun, sok i kora

50 g pečenog neslanog lešnika

50 g pečenih oraha

50 g suvog grožđa

50 g kandiranog voća moze papaja ili bilo koje drugo

Komisport

Koraci pripreme

U miks posudu mutiti belanca polako dodajuci C šećer u prahu i C vanilin šećer.

Sipati sok i koru od limuna i dobro umutiti u čvrst šam. Sad polako dodati otopljen puter i opet lepo umutiti.

Kad je smesa čvrsta, varjačom umešati suvo voće i lešnike koje je pomešano sa brašnom.

Smesu sipati u četvrtast kalup koji je obložen pek papirom.

Peći na 180 stepeni oko 40 minuta.

Pečen komisport ostaviti da se prohladi, pa ga izvaditi na rešetku.

Ohlađen seći na kriške ili kockice.

Naši proizvodi

Komisport

Koraci pripreme

U miks posudu mutiti belanca polako dodajuci C šećer u prahu i C vanilin šećer.

Sipati sok i koru od limuna i dobro umutiti u čvrst šam. Sad polako dodati otopljen puter i opet lepo umutiti.

Kad je smesa čvrsta, varjačom umešati suvo voće i lešnike koje je pomešano sa brašnom.

Smesu sipati u četvrtast kalup koji je obložen pek papirom.

Peći na 180 stepeni oko 40 minuta.

Pečen komisport ostaviti da se prohladi, pa ga izvaditi na rešetku.

Ohlađen seći na kriške ili kockice.

Autor

Svetlana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept