burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcijaPun pleh od rerne

Kolač sa domaćim medenim koricama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
Pun pleh od rerne

Sastojci

Kore:

1 celo jaje

2 žumanca

3 kašike meda

5 kašika mleka

1 kašika masti

250 g šećera

650 g brašna

1 kašičica C sode bikarbone

Fil:

1 litar mleka

4 kašika šećera

150 g C pšeničnog griza

250 g margarina

250 g C šećera u prahu

Glazura:

150 g čokolade za kuvanje

3 kašike ulja

Kolač sa domaćim medenim koricama

Koraci pripreme

Zamesiti testo od sledećih sastojaka: 1 celo jaje, 2 žumanca, 3 kašike meda, 5 kašika mleka, 1 kašika masti, 250 g šećera, 650 g brašna, 1 kašičica C sode bikarbone.

Podeliti smesu na tri dela i ispeći tri kore na poleđini pleha od rerne.

Svaku peći oko 8 minuta na 180 stepeni - kore treba da budu bledožute boje, ne smeju da budu smeđe, jer će ostati tvrde.

Za fil pomešati 1 litar mleka sa 4 kašike šećera i 150 g griza i kuvati da se zgusne.

Prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. Umutiti 250 g margarina sa 250 g C šećera u prahu penasto.

Umućen margarin dodati u kuvan griz i sve umutiti. Filovati ohlađene korice filom.

Završiti korom pa preliti glazurom od čokolade istopljene sa 3 kašike ulja. Ostaviti da se stegne u frižideru.

Naši proizvodi

Kolač sa domaćim medenim koricama

Koraci pripreme

Zamesiti testo od sledećih sastojaka: 1 celo jaje, 2 žumanca, 3 kašike meda, 5 kašika mleka, 1 kašika masti, 250 g šećera, 650 g brašna, 1 kašičica C sode bikarbone.

Podeliti smesu na tri dela i ispeći tri kore na poleđini pleha od rerne.

Svaku peći oko 8 minuta na 180 stepeni - kore treba da budu bledožute boje, ne smeju da budu smeđe, jer će ostati tvrde.

Za fil pomešati 1 litar mleka sa 4 kašike šećera i 150 g griza i kuvati da se zgusne.

Prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. Umutiti 250 g margarina sa 250 g C šećera u prahu penasto.

Umućen margarin dodati u kuvan griz i sve umutiti. Filovati ohlađene korice filom.

Završiti korom pa preliti glazurom od čokolade istopljene sa 3 kašike ulja. Ostaviti da se stegne u frižideru.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept