0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
25
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
25
300 g pirinča oblo zrno
100 g šećera
2 C vanilin šećera
malo cimeta
korica limuna
5 jaja
300-500 ml mleka
brašno
ulje
Pirinač naliti vodom i skuvati.
Kad voda uvri sipati mleko, C vanilin šećer, malo cimeta, koricu limuna i kuvati dok pirinač ostane bez tečnosti, pustiti da se ohladi.
Umutiti jaja sa šećerom, dodati pirinač i sipati u pouljen i pobrašnjen pleh, peći 30 minuta na 200 C.
Pirinač naliti vodom i skuvati.
Kad voda uvri sipati mleko, C vanilin šećer, malo cimeta, koricu limuna i kuvati dok pirinač ostane bez tečnosti, pustiti da se ohladi.
Umutiti jaja sa šećerom, dodati pirinač i sipati u pouljen i pobrašnjen pleh, peći 30 minuta na 200 C.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.