0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
4 jaja
7 kašika C šećera
4 kašika brašna
8 kašika C griza
1 l mleka
2 C vanilin šećera
Umutiti belanca sa 4 kašika C šećera, u čvrst šne dodavati polako po jedno žumance i neprestano mutiti.
Zatim dodati 4 kašike brašna i 8 kašika C griza i ne mutiti mikserom nego promesati žicom brašno i griz (lagano u istom smeru).
Sipati u podmazan pleh i peći 15 min na 180 stepeni.
Litar mleka staviti u šerpu za kuvanje, dodati 3 kašike C šećera i 2 kesice C vanilinog šećera, promešati dok ne provri.
Ispečenu koru vruću preliti vrućim mlekom i staviti da se ohladi.
Najukusniji je kad se služi ohlađen.
Umutiti belanca sa 4 kašika C šećera, u čvrst šne dodavati polako po jedno žumance i neprestano mutiti.
Zatim dodati 4 kašike brašna i 8 kašika C griza i ne mutiti mikserom nego promesati žicom brašno i griz (lagano u istom smeru).
Sipati u podmazan pleh i peći 15 min na 180 stepeni.
Litar mleka staviti u šerpu za kuvanje, dodati 3 kašike C šećera i 2 kesice C vanilinog šećera, promešati dok ne provri.
Ispečenu koru vruću preliti vrućim mlekom i staviti da se ohladi.
Najukusniji je kad se služi ohlađen.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.