burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija15

Kinder tart

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
15

Sastojci

Korica:

250 g mlevenog keksa

100 g pečenog lešnika

125 g maslaca

1 kašika C šećera u prahu

2 kašike C kakao praha

100 ml mleka

Mlečni ganaš:

200 g mlečne čokolade

150 ml slatke pavlake

Beli ganaš:

200 g bele čokolade

150 ml slatke pavlake

Kinder tart

Koraci pripreme

Korica:
Koristim tart kalup sa odvojim dnom, radi lakšeg vađenja tarta i prelepih ivica. Tart prvo premazujem maslacem.

Zatim, sve sastojke dobro pomešam dok ne dobijem ujednačenu masu i utisnem keks smesu u dno kalupa i ivice.

Veoma je važno da se ivice lepo naprave! Kad utisnem sa strane i na dno kalupa keks, onda polako dodatno na rub dodajem utiskujem keks i oblikujem rukom debljinu ivice!

Odlažem u frižider, dok pravim ganaš!

Beli ganaš:
Grejem slatku pavlaku do samog ključanja.

Čokoladu sam usitnila na kockice, a slatku pavlaku sada sipam preko čokolade i ostavljam koji minut.

Krem mešam žicom dok ne postane glatka smesa, dok se čokolada u potpunosti ne rastopi i sipam preko korice. Ostavljam u frižider dok pripremam drugi krem.

Mlečni ganaš:
Princip je isti, čokolada se nasecka, prelije proključalom slatkom pavlakom i meša dok se ne dobije glatka smesa. Preliva se preko belog ohlađenog krema i stavlja se na hlađenje par sati.

Za dekoraciju koristiti kinder čokoladice, čokoladne mrvice i slično, po želji dekorisati.

Naši proizvodi

Kinder tart

Koraci pripreme

Korica:
Koristim tart kalup sa odvojim dnom, radi lakšeg vađenja tarta i prelepih ivica. Tart prvo premazujem maslacem.

Zatim, sve sastojke dobro pomešam dok ne dobijem ujednačenu masu i utisnem keks smesu u dno kalupa i ivice.

Veoma je važno da se ivice lepo naprave! Kad utisnem sa strane i na dno kalupa keks, onda polako dodatno na rub dodajem utiskujem keks i oblikujem rukom debljinu ivice!

Odlažem u frižider, dok pravim ganaš!

Beli ganaš:
Grejem slatku pavlaku do samog ključanja.

Čokoladu sam usitnila na kockice, a slatku pavlaku sada sipam preko čokolade i ostavljam koji minut.

Krem mešam žicom dok ne postane glatka smesa, dok se čokolada u potpunosti ne rastopi i sipam preko korice. Ostavljam u frižider dok pripremam drugi krem.

Mlečni ganaš:
Princip je isti, čokolada se nasecka, prelije proključalom slatkom pavlakom i meša dok se ne dobije glatka smesa. Preliva se preko belog ohlađenog krema i stavlja se na hlađenje par sati.

Za dekoraciju koristiti kinder čokoladice, čokoladne mrvice i slično, po želji dekorisati.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept