0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
15
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
15
250 g mlevenog keksa
100 g pečenog lešnika
125 g maslaca
1 kašika C šećera u prahu
2 kašike C kakao praha
100 ml mleka
200 g mlečne čokolade
150 ml slatke pavlake
200 g bele čokolade
150 ml slatke pavlake
Korica:
Koristim tart kalup sa odvojim dnom, radi lakšeg vađenja tarta i prelepih ivica. Tart prvo premazujem maslacem.
Zatim, sve sastojke dobro pomešam dok ne dobijem ujednačenu masu i utisnem keks smesu u dno kalupa i ivice.
Veoma je važno da se ivice lepo naprave! Kad utisnem sa strane i na dno kalupa keks, onda polako dodatno na rub dodajem utiskujem keks i oblikujem rukom debljinu ivice!
Odlažem u frižider, dok pravim ganaš!
Beli ganaš:
Grejem slatku pavlaku do samog ključanja.
Čokoladu sam usitnila na kockice, a slatku pavlaku sada sipam preko čokolade i ostavljam koji minut.
Krem mešam žicom dok ne postane glatka smesa, dok se čokolada u potpunosti ne rastopi i sipam preko korice. Ostavljam u frižider dok pripremam drugi krem.
Mlečni ganaš:
Princip je isti, čokolada se nasecka, prelije proključalom slatkom pavlakom i meša dok se ne dobije glatka smesa. Preliva se preko belog ohlađenog krema i stavlja se na hlađenje par sati.
Za dekoraciju koristiti kinder čokoladice, čokoladne mrvice i slično, po želji dekorisati.
Korica:
Koristim tart kalup sa odvojim dnom, radi lakšeg vađenja tarta i prelepih ivica. Tart prvo premazujem maslacem.
Zatim, sve sastojke dobro pomešam dok ne dobijem ujednačenu masu i utisnem keks smesu u dno kalupa i ivice.
Veoma je važno da se ivice lepo naprave! Kad utisnem sa strane i na dno kalupa keks, onda polako dodatno na rub dodajem utiskujem keks i oblikujem rukom debljinu ivice!
Odlažem u frižider, dok pravim ganaš!
Beli ganaš:
Grejem slatku pavlaku do samog ključanja.
Čokoladu sam usitnila na kockice, a slatku pavlaku sada sipam preko čokolade i ostavljam koji minut.
Krem mešam žicom dok ne postane glatka smesa, dok se čokolada u potpunosti ne rastopi i sipam preko korice. Ostavljam u frižider dok pripremam drugi krem.
Mlečni ganaš:
Princip je isti, čokolada se nasecka, prelije proključalom slatkom pavlakom i meša dok se ne dobije glatka smesa. Preliva se preko belog ohlađenog krema i stavlja se na hlađenje par sati.
Za dekoraciju koristiti kinder čokoladice, čokoladne mrvice i slično, po želji dekorisati.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.