burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija16 komada

Kiflice sa vanila kremom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
16 komada

Sastojci

oko 1/2 kg brašna

1 C suvi kvasac

1 C vanilin šećer

300 ml vode

100 ml ulja

malo soli

1 C puding od vanile

1 kesica C šlaga

300 ml mleka

šećer za pripremu pudinga

1 jaje

toping od čokolade

malo C šećera u prahu

Kiflice sa vanila kremom

Koraci pripreme

Pomešati C suvi kvasac sa malo vode, dodati C vanilin šećer i 2 kašike brašna. Izmutiti žicom i sačekati da kvasac počne da radi.

Kada masa malo naraste sipati je u preostalo brašno, dodati preostalu vodu, ulje i malo soli. Testo dobro izraditi najpre ručno, a onda na pobrašnjenoj radnoj površini.

Kada dobijete meko, glatko testo, napraviti obgu, premazati je uljem i staviti u posudu da nadođe oko pola sata.

Posudu prekriti prijanjajućom folijom da se testo ne bi sušilo i staviti je na toplo mesto. Dok testo narasta pripremite fil.

Od mleka koje ste pripremili za puding, odvojiti oko 100 ml, a preostalo mleko staviti da se kuva zajedno sa šećerom. U odvojeno mleko dodajte puding iz kesice i izmešajte.

Kada mleko prokuva sipati razmućen puding i brzo mešati da se puding ne zalepi za šerpu. Ostaviti da se hladi.

Umutiti C šlag i pomešati sa mlakim pudingom.

Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu ploču i podeliti na dve obge.

Svaku obgu razvući u krug i iseći na 8 delova, a na svaki deo staviti puding i uviti kiflicu.

Kiflice poređati u pleh, premazati razmućenim jajetom i peći na 220 stepeni dok ne porumene.

Gotove kiflice služiti hladne, posute C šećerom u prahu i blago prelivene topingom od čokolade.

Naši proizvodi

Kiflice sa vanila kremom

Koraci pripreme

Pomešati C suvi kvasac sa malo vode, dodati C vanilin šećer i 2 kašike brašna. Izmutiti žicom i sačekati da kvasac počne da radi.

Kada masa malo naraste sipati je u preostalo brašno, dodati preostalu vodu, ulje i malo soli. Testo dobro izraditi najpre ručno, a onda na pobrašnjenoj radnoj površini.

Kada dobijete meko, glatko testo, napraviti obgu, premazati je uljem i staviti u posudu da nadođe oko pola sata.

Posudu prekriti prijanjajućom folijom da se testo ne bi sušilo i staviti je na toplo mesto. Dok testo narasta pripremite fil.

Od mleka koje ste pripremili za puding, odvojiti oko 100 ml, a preostalo mleko staviti da se kuva zajedno sa šećerom. U odvojeno mleko dodajte puding iz kesice i izmešajte.

Kada mleko prokuva sipati razmućen puding i brzo mešati da se puding ne zalepi za šerpu. Ostaviti da se hladi.

Umutiti C šlag i pomešati sa mlakim pudingom.

Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu ploču i podeliti na dve obge.

Svaku obgu razvući u krug i iseći na 8 delova, a na svaki deo staviti puding i uviti kiflicu.

Kiflice poređati u pleh, premazati razmućenim jajetom i peći na 220 stepeni dok ne porumene.

Gotove kiflice služiti hladne, posute C šećerom u prahu i blago prelivene topingom od čokolade.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept