0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
40
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
40
1 kesica C suvog kvasca
1 kašičica šećera
1 kg brašna
1 kašičica soli
1 kašika sirćeta
1 čaša kiselog mleka
70 ml ulja
oko 400 ml mleka
2 jaja + 1 jaje za premazivanje kiflica
250 g margarina
krem ili džem po izboru
200 g C šećera u prahu za posipanje kiflica
1 kesica C vanilin šećera
Kvasac umutiti sa kašičicom šećera, malo brašna i malo toplog mleka i ostaviti da se aktivira.
U ostatak brašna staviti so, ulje, sirće, jaja, kiselo mleko, pa dodati aktiviran kvasac, pa toplim mlekom zamesiti testo.
Testo podeliti na dva dela. Svaki deo podeliti na 8 jufkica, koje oklagijom razvijemo do veličine tanjira.
Svaku jufku premazati polovinom mekog margarina i naslagati jednu na drugu.
Oklagijom razviti koru i iseći je na kiflice željene veličine. Puniti kremom ili džemom i urolati kiflicu.
Postupak ponoviti sa drugom polovinom testa.
Složiti u pleh sa papirom za pečenje, premazati jajetom i peći na 250°C oko 30 minuta. Pečene kiflice premazati uljem.
Pomešati C šećer u prahu i C vanilin šećer, pa posuti preko kiflica.
Kvasac umutiti sa kašičicom šećera, malo brašna i malo toplog mleka i ostaviti da se aktivira.
U ostatak brašna staviti so, ulje, sirće, jaja, kiselo mleko, pa dodati aktiviran kvasac, pa toplim mlekom zamesiti testo.
Testo podeliti na dva dela. Svaki deo podeliti na 8 jufkica, koje oklagijom razvijemo do veličine tanjira.
Svaku jufku premazati polovinom mekog margarina i naslagati jednu na drugu.
Oklagijom razviti koru i iseći je na kiflice željene veličine. Puniti kremom ili džemom i urolati kiflicu.
Postupak ponoviti sa drugom polovinom testa.
Složiti u pleh sa papirom za pečenje, premazati jajetom i peći na 250°C oko 30 minuta. Pečene kiflice premazati uljem.
Pomešati C šećer u prahu i C vanilin šećer, pa posuti preko kiflica.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.