burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija40

Kiflice sa kremom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
40

Sastojci

Za testo:

1 kesica C suvog kvasca

1 kašičica šećera

1 kg brašna

1 kašičica soli

1 kašika sirćeta

1 čaša kiselog mleka

70 ml ulja

oko 400 ml mleka

2 jaja + 1 jaje za premazivanje kiflica

250 g margarina

Nadev:

krem ili džem po izboru

Još:

200 g C šećera u prahu za posipanje kiflica

1 kesica C vanilin šećera

Kiflice sa kremom

Koraci pripreme

Kvasac umutiti sa kašičicom šećera, malo brašna i malo toplog mleka i ostaviti da se aktivira.

U ostatak brašna staviti so, ulje, sirće, jaja, kiselo mleko, pa dodati aktiviran kvasac, pa toplim mlekom zamesiti testo.

Testo podeliti na dva dela. Svaki deo podeliti na 8 jufkica, koje oklagijom razvijemo do veličine tanjira.

Svaku jufku premazati polovinom mekog margarina i naslagati jednu na drugu.

Oklagijom razviti koru i iseći je na kiflice željene veličine. Puniti kremom ili džemom i urolati kiflicu.

Postupak ponoviti sa drugom polovinom testa.

Složiti u pleh sa papirom za pečenje, premazati jajetom i peći na 250°C oko 30 minuta. Pečene kiflice premazati uljem.

Pomešati C šećer u prahu i C vanilin šećer, pa posuti preko kiflica.

Naši proizvodi

Kiflice sa kremom

Koraci pripreme

Kvasac umutiti sa kašičicom šećera, malo brašna i malo toplog mleka i ostaviti da se aktivira.

U ostatak brašna staviti so, ulje, sirće, jaja, kiselo mleko, pa dodati aktiviran kvasac, pa toplim mlekom zamesiti testo.

Testo podeliti na dva dela. Svaki deo podeliti na 8 jufkica, koje oklagijom razvijemo do veličine tanjira.

Svaku jufku premazati polovinom mekog margarina i naslagati jednu na drugu.

Oklagijom razviti koru i iseći je na kiflice željene veličine. Puniti kremom ili džemom i urolati kiflicu.

Postupak ponoviti sa drugom polovinom testa.

Složiti u pleh sa papirom za pečenje, premazati jajetom i peći na 250°C oko 30 minuta. Pečene kiflice premazati uljem.

Pomešati C šećer u prahu i C vanilin šećer, pa posuti preko kiflica.

Autor

Marija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept