0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
10
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
10
1 kg brašna
500 ml mleko
2 kašike šećera
1 kašičica soli
40 g svežeg kvasca
2 kesice C vanilin šećera
100 ml ulje
2 žumanceta
eurokrem
1 žumance
250 g margarina
C šećer u prahu
Za testo:
U 200 ml mlakog mleka rastvoriti kvasac, dodati šećer i 1 kašiku brašna, izmešati i ostaviti da nadođe.
U dublju posudu usuti polovinu brašna, dodati nadošli kvasac, C vanilin-šećer, preostalo mlako mleko (300 ml), ulje, žumanca, posoliti i postepeno dodajući preostalo brašno zamesiti testo.
Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da nadođe.
Testo premesiti i podeliti na 8 delova formirajući 8 loptica. Ostaviti da odstoje 15 minuta.
Svaku lopticu razviti oklagijom u krug i iseći na 8 trouglova. Na svaki trougao naneti eurokrem, uviti kiflice i poređati ih u pleh.
Premazati ih umućenim žumancetom. Na svaku kiflicu staviti po kockicu margarina (i između kiflica stavljati margarin).
Ostaviti da odstoje 15 minuta. Kiflice peći na 200 stepeni 20 minuta.
Gotove kuflice izvaditi iz rerne, ostaviti da se prohlade.
Uvaljati ih u C šećer u prahu, servirati i poslužiti.
Za testo:
U 200 ml mlakog mleka rastvoriti kvasac, dodati šećer i 1 kašiku brašna, izmešati i ostaviti da nadođe.
U dublju posudu usuti polovinu brašna, dodati nadošli kvasac, C vanilin-šećer, preostalo mlako mleko (300 ml), ulje, žumanca, posoliti i postepeno dodajući preostalo brašno zamesiti testo.
Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da nadođe.
Testo premesiti i podeliti na 8 delova formirajući 8 loptica. Ostaviti da odstoje 15 minuta.
Svaku lopticu razviti oklagijom u krug i iseći na 8 trouglova. Na svaki trougao naneti eurokrem, uviti kiflice i poređati ih u pleh.
Premazati ih umućenim žumancetom. Na svaku kiflicu staviti po kockicu margarina (i između kiflica stavljati margarin).
Ostaviti da odstoje 15 minuta. Kiflice peći na 200 stepeni 20 minuta.
Gotove kuflice izvaditi iz rerne, ostaviti da se prohlade.
Uvaljati ih u C šećer u prahu, servirati i poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.