burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Kiflice sa džemom - po bakinom receptu

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Testo:

200 g mekog brašna

100 g oštrog brašna

1 burbon vanilin šećer

250 g margarina

50 ml mleka

Punjenje:

džem

Ostalo:

C šećer u prahu

Kiflice sa džemom - po bakinom receptu

Koraci pripreme

Brašna pomešati, dodati C vanilin šećer, mleko i margarin sobne temperature isečen na listiće.

Umesiti testo da bude pogodno za rad i da se ne lepi za ruke.

Zaviti u najlon foliju pa ostaviti u frižider da se ohladi, oko sat vremena.

Testo rastanjiti u oblik kvadrata na debljinu oko 1.5 mm.

Iseći testo na kvadratiće dimenzija 5×5 cm pa u sredinu svakog staviti malo džema (marmelade, pekmeza, poparenih oraha sa čokoladom) po ukusu.

Dijagonalne krajeve spojiti ili prebaciti preko fila i slagati u pleh obložen papirom za pečenje.

Peći u ugrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta, tj. dok kiflice blago ne porumene.

Pečene kiflice izvaditi iz pleha i odmah valjati u C šećer u prahu.

Naši proizvodi

Kiflice sa džemom - po bakinom receptu

Koraci pripreme

Brašna pomešati, dodati C vanilin šećer, mleko i margarin sobne temperature isečen na listiće.

Umesiti testo da bude pogodno za rad i da se ne lepi za ruke.

Zaviti u najlon foliju pa ostaviti u frižider da se ohladi, oko sat vremena.

Testo rastanjiti u oblik kvadrata na debljinu oko 1.5 mm.

Iseći testo na kvadratiće dimenzija 5×5 cm pa u sredinu svakog staviti malo džema (marmelade, pekmeza, poparenih oraha sa čokoladom) po ukusu.

Dijagonalne krajeve spojiti ili prebaciti preko fila i slagati u pleh obložen papirom za pečenje.

Peći u ugrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta, tj. dok kiflice blago ne porumene.

Pečene kiflice izvaditi iz pleha i odmah valjati u C šećer u prahu.

Autor

Predrag

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept