burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija45

Kiflice sa džemom i orasima

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
45

Sastojci

Za testo:

200 ml mleka

200 ml vode

100 ml jogurta

1 kocka kvasca

1 kesica C praška za pecivo

1 žumance

4-5 kesica C vanilin šećera

2 šoljice ulja

800-900 g brašna

korica limuna

5 kašičica šećera

1/2 kašičice soli

Za filovanje:

200 g džema od kajsije

100 g oraha

ili po želji eurokrem, nutela, popareni orasi….

100 g margarina

Za posipanje:

250 g C šećera u prahu

Kiflice sa džemom i orasima

Koraci pripreme

Kvacas razmutiti sa malo soli, šećera, 2-3 kašičice brašna i ostaviti da nadodje. Razmutiti sa vodom ili mlekom koje ste pripremili da umesite testo.

Kada kvasac nadođe, sipati u vanglicu, pa onda sipati preostale količine mleka, vode, jogurt, ulje, žumance, naribati limun, dodati 5 kašičica šećera, 1/2 kašičice soli, i u tu smesu mešati polako brašno, dok se ne dobije testo koje se ne lepi za rubove vangle.

U zavisnosti od brašna, potroši se između 800-900 g. Ne znam tačno koliko, ali znam da ne ode ceo kilogram.

Testo se ostavi da narasta, a kada se napuni vanglica, premesi se jednom, pa kada opet nadođe, još jednom.

Kada i drugi put nadođe testo, puno je mehurića. Deli se na 4 dela. Dok razvlačite jednu lopticu, pod oklagijuom čujete, kako pucka testo. To znači da je dobro umešeno.

Razvučete koru što tanje, pa delite na 16 delova. Svaki namažete džemom, koji ste pre toga sastavili sa orasima. Ako je mnogo gusto, dodajte par kapi limuna.

U svaku kiflicu, pored džema i oraha, stavite i po malo margarina (parče veličine lešnika otprilike), a onda uvijajte kiflice i ređajte na pleh.

Kada napunite pleh, tek onda uključite rernu na 170 stepeni. Kiflice treba ostaviti i u plehu da narastaju petnaestak minuta, a ne peku se dugo, desetak minuta.

Kada ih izvadite, pokrijte ih suvom krpom, da se malo ohlade, pa ih tople valjajte u C šećer u prahu.

Naši proizvodi

Kiflice sa džemom i orasima

Koraci pripreme

Kvacas razmutiti sa malo soli, šećera, 2-3 kašičice brašna i ostaviti da nadodje. Razmutiti sa vodom ili mlekom koje ste pripremili da umesite testo.

Kada kvasac nadođe, sipati u vanglicu, pa onda sipati preostale količine mleka, vode, jogurt, ulje, žumance, naribati limun, dodati 5 kašičica šećera, 1/2 kašičice soli, i u tu smesu mešati polako brašno, dok se ne dobije testo koje se ne lepi za rubove vangle.

U zavisnosti od brašna, potroši se između 800-900 g. Ne znam tačno koliko, ali znam da ne ode ceo kilogram.

Testo se ostavi da narasta, a kada se napuni vanglica, premesi se jednom, pa kada opet nadođe, još jednom.

Kada i drugi put nadođe testo, puno je mehurića. Deli se na 4 dela. Dok razvlačite jednu lopticu, pod oklagijuom čujete, kako pucka testo. To znači da je dobro umešeno.

Razvučete koru što tanje, pa delite na 16 delova. Svaki namažete džemom, koji ste pre toga sastavili sa orasima. Ako je mnogo gusto, dodajte par kapi limuna.

U svaku kiflicu, pored džema i oraha, stavite i po malo margarina (parče veličine lešnika otprilike), a onda uvijajte kiflice i ređajte na pleh.

Kada napunite pleh, tek onda uključite rernu na 170 stepeni. Kiflice treba ostaviti i u plehu da narastaju petnaestak minuta, a ne peku se dugo, desetak minuta.

Kada ih izvadite, pokrijte ih suvom krpom, da se malo ohlade, pa ih tople valjajte u C šećer u prahu.

Autor

Jasmina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept