0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
30-35 kiflica
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30-35 kiflica
500 g brašna
150 g margarina
100 g domaće svinjske masti
150 ml mleka
1 kašika šećera
1 kesica suvog C kvasca
C šećer u prahu
džem po želji
Kvasac potopiti u toplo mleko i dodati kašiku šećera.
Brašno prosejati, dodati mu seckani margarin i svinjsku mast kao i nadošli kvasac. Dobro umesiti testo.
Testo podeliti na 4-5 delova, oklagijom ih rastanjiti, potom ih seći na trougliće, filovati džemom i uviti.
Kiflice peći na 220 stepeni dok ne porumene i uvaljati ih u C šećer u prahu.
Kvasac potopiti u toplo mleko i dodati kašiku šećera.
Brašno prosejati, dodati mu seckani margarin i svinjsku mast kao i nadošli kvasac. Dobro umesiti testo.
Testo podeliti na 4-5 delova, oklagijom ih rastanjiti, potom ih seći na trougliće, filovati džemom i uviti.
Kiflice peći na 220 stepeni dok ne porumene i uvaljati ih u C šećer u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.