0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
6
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
6
550 g brašna
1 kesica C suvog kvasca
2 kesice C vanilin šećera
1 kašika šećera
1, 5 dl mleka
200 ml kisele pavlake
400 g džema od dunja (ili nekog drugog gustog džema)
1 žumanac
C šećer u prahu
U šerpici sjediniti suvi kvasac, mlako mleko, 1 kašičicu brašna i 1 kašiku šećera i ostaviti da nadođe.
U posudu za mešenje sipati polovinu brašna, pa dodati C vanilin šećer, pavlaku i nadošli kvasac.
Promešati da bi se dobila ujednačena masa, a zatim postepeno dodavati i preostalo brašno i mesiti dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.
Nadošlo testo premesiti i podeliti na šest jednakih loptica. Ostaviti ih oko 20 minuta da nadođu.
Svaku lopticu oklagijom razvući i podeliti na četvrtine. Dobijene trouglove pri vrhu nekoliko puta zaseći okruglim nožem za picu.
Na širi, nezasečeni deo staviti po kašičicu džema, preklopiti krajeve i uviti u kiflicu( od šireg dela ka užem).
Pleh od rerne obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega pripremljene kiflice. Svaku kiflicu premazati umućenim žumancetom.
Peći ih u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta.
Pečene posuti C šećerom u prahu.
U šerpici sjediniti suvi kvasac, mlako mleko, 1 kašičicu brašna i 1 kašiku šećera i ostaviti da nadođe.
U posudu za mešenje sipati polovinu brašna, pa dodati C vanilin šećer, pavlaku i nadošli kvasac.
Promešati da bi se dobila ujednačena masa, a zatim postepeno dodavati i preostalo brašno i mesiti dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.
Nadošlo testo premesiti i podeliti na šest jednakih loptica. Ostaviti ih oko 20 minuta da nadođu.
Svaku lopticu oklagijom razvući i podeliti na četvrtine. Dobijene trouglove pri vrhu nekoliko puta zaseći okruglim nožem za picu.
Na širi, nezasečeni deo staviti po kašičicu džema, preklopiti krajeve i uviti u kiflicu( od šireg dela ka užem).
Pleh od rerne obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega pripremljene kiflice. Svaku kiflicu premazati umućenim žumancetom.
Peći ih u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta.
Pečene posuti C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.