0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
8
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8
500 g brašna
125 ml mleka
20 g svežeg kvasca
1/2 kašičice C praška za pecivo
2 kašike šećera
1 kašičica soli
180 g jogurta
50 ml ulja
1 jaje
po potrebi eurokrem
1 jaje
1 kašika kisele pavlake
po potrebi C šećer u prahu
Priprema testa:
U mlakom mleku rastvoriti kvasac, šećer, dodati 1 kašiku brašna, izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.
U dublju posudu usuti 250 g brašna, dodati C prašak za pecivo, so i izmešati. Zatim dodati ulje, jogurt i razmućeno jaje.
U sve to dodati rastopljen kvasac i postepeno dodajući preostalo brašno (250 g) zamesiti testo.
Najlon kesu premazati uljem i u nju staviti testo. Dobro zavezati tako da se izbaci sav vazduh iz nje.
Kesu sa testom staviti u frižider na najmanje 4 sata (idealno bi bilo da odstoji 6 sati u frižideru).
Testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i oklagijom razviti u veliki krug. Iseći na trouglove i na svaki trougao naneti po 1 kašičicu eurokrema.
Uviti kiflice i poređati ih u pleh obložen pek-papirom. Ostaviti da odstoje 15 minuta. Tada rernu uključiti i zagrejati na 220 stepeni 15 minuta.
Jaje razmutiti sa kiselom pavlakom i premazati kiflice. Kiflice peći na 180 stepeni 25 minuta.
Gotove kiflice izvaditi iz rerne, prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti ih da se prohlade.
Kiflice uvaljati u C šećer u prahu, servirati i poslužiti.
Priprema testa:
U mlakom mleku rastvoriti kvasac, šećer, dodati 1 kašiku brašna, izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.
U dublju posudu usuti 250 g brašna, dodati C prašak za pecivo, so i izmešati. Zatim dodati ulje, jogurt i razmućeno jaje.
U sve to dodati rastopljen kvasac i postepeno dodajući preostalo brašno (250 g) zamesiti testo.
Najlon kesu premazati uljem i u nju staviti testo. Dobro zavezati tako da se izbaci sav vazduh iz nje.
Kesu sa testom staviti u frižider na najmanje 4 sata (idealno bi bilo da odstoji 6 sati u frižideru).
Testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i oklagijom razviti u veliki krug. Iseći na trouglove i na svaki trougao naneti po 1 kašičicu eurokrema.
Uviti kiflice i poređati ih u pleh obložen pek-papirom. Ostaviti da odstoje 15 minuta. Tada rernu uključiti i zagrejati na 220 stepeni 15 minuta.
Jaje razmutiti sa kiselom pavlakom i premazati kiflice. Kiflice peći na 180 stepeni 25 minuta.
Gotove kiflice izvaditi iz rerne, prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti ih da se prohlade.
Kiflice uvaljati u C šećer u prahu, servirati i poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.