burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Kiflice od ludog testa

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

Za testo:

500 g brašna

125 ml mleka

20 g svežeg kvasca

1/2 kašičice C praška za pecivo

2 kašike šećera

1 kašičica soli

180 g jogurta

50 ml ulja

1 jaje

Za nadev:

po potrebi eurokrem

Za premazivanje:

1 jaje

1 kašika kisele pavlake

Za valjanje kiflica:

po potrebi C šećer u prahu

Kiflice od ludog testa

Koraci pripreme

Priprema testa:
U mlakom mleku rastvoriti kvasac, šećer, dodati 1 kašiku brašna, izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.

U dublju posudu usuti 250 g brašna, dodati C prašak za pecivo, so i izmešati. Zatim dodati ulje, jogurt i razmućeno jaje.

U sve to dodati rastopljen kvasac i postepeno dodajući preostalo brašno (250 g) zamesiti testo.

Najlon kesu premazati uljem i u nju staviti testo. Dobro zavezati tako da se izbaci sav vazduh iz nje.

Kesu sa testom staviti u frižider na najmanje 4 sata (idealno bi bilo da odstoji 6 sati u frižideru).

Testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i oklagijom razviti u veliki krug. Iseći na trouglove i na svaki trougao naneti po 1 kašičicu eurokrema.

Uviti kiflice i poređati ih u pleh obložen pek-papirom. Ostaviti da odstoje 15 minuta. Tada rernu uključiti i zagrejati na 220 stepeni 15 minuta.

Jaje razmutiti sa kiselom pavlakom i premazati kiflice. Kiflice peći na 180 stepeni 25 minuta.

Gotove kiflice izvaditi iz rerne, prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti ih da se prohlade.

Kiflice uvaljati u C šećer u prahu, servirati i poslužiti.

Naši proizvodi

Kiflice od ludog testa

Koraci pripreme

Priprema testa:
U mlakom mleku rastvoriti kvasac, šećer, dodati 1 kašiku brašna, izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.

U dublju posudu usuti 250 g brašna, dodati C prašak za pecivo, so i izmešati. Zatim dodati ulje, jogurt i razmućeno jaje.

U sve to dodati rastopljen kvasac i postepeno dodajući preostalo brašno (250 g) zamesiti testo.

Najlon kesu premazati uljem i u nju staviti testo. Dobro zavezati tako da se izbaci sav vazduh iz nje.

Kesu sa testom staviti u frižider na najmanje 4 sata (idealno bi bilo da odstoji 6 sati u frižideru).

Testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i oklagijom razviti u veliki krug. Iseći na trouglove i na svaki trougao naneti po 1 kašičicu eurokrema.

Uviti kiflice i poređati ih u pleh obložen pek-papirom. Ostaviti da odstoje 15 minuta. Tada rernu uključiti i zagrejati na 220 stepeni 15 minuta.

Jaje razmutiti sa kiselom pavlakom i premazati kiflice. Kiflice peći na 180 stepeni 25 minuta.

Gotove kiflice izvaditi iz rerne, prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti ih da se prohlade.

Kiflice uvaljati u C šećer u prahu, servirati i poslužiti.

Autor

Vesna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept