burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija22

Kifle sa pudingom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
22

Sastojci

1 C pudinga od vanile

1 C vanilin šećer

350 ml mleka

3 kašike C šećera u prahu

Testo:

500 g brašna

100 ml suncokretovog ulja

1 jaje

1 prstohvat soli

1 C prašak za pecivo

1 C suvi kvasac

250 ml mleka

Kifle sa pudingom

Koraci pripreme

Skuvati puding u 350 ml mleka, deo razmutiti pa kada mleko provri dodati razmućeni puding, a šećer na kraju.

U duboku posudu sastavite mleko mleko, kvasac i šećer. Umutite da se kvasac istopi. Zatim dodajte ulje, so i belance i dalje mutite.

Za kraj dodajte brašno i C prašak za pecivo i rukama umesite testo do te mere da se više ne lepi za ruke, a da je i dalje mekano (po potrebi dodajte jos brašna).

Nemojte čekati da testo nadođe nego odmah krećemo praviti kiflice.Od testa otkidati loptice veličine oraha te oblikovati lopticu.

Oklagijom fino razvaljati lopticu u ovalan oblik otprilike veličine šake. Nožem zarezati 5 linija do polovine.

Jednu kašičicu pudinga staviti na drugi kraj testa, pa taj deo dobro preklopiti da se puding tokom pečenja ne razlije.

Oblikovati polumesec, pa ga zarolati do kraja. Dobro zalepiti kraj za dno.

Ređati ih u neku veliku tepsiju na papiru za pečenje. Ostaviti ih 15 minuta da odstoje.

Žumance umutiti sa malo C šećera u prahu pa silikonskom četkicom naneti po kiflicama sa gornje strane.

Peći na 200 stepeni oko 15 minuta da fino odozgo porumene.

Naši proizvodi

Kifle sa pudingom

Koraci pripreme

Skuvati puding u 350 ml mleka, deo razmutiti pa kada mleko provri dodati razmućeni puding, a šećer na kraju.

U duboku posudu sastavite mleko mleko, kvasac i šećer. Umutite da se kvasac istopi. Zatim dodajte ulje, so i belance i dalje mutite.

Za kraj dodajte brašno i C prašak za pecivo i rukama umesite testo do te mere da se više ne lepi za ruke, a da je i dalje mekano (po potrebi dodajte jos brašna).

Nemojte čekati da testo nadođe nego odmah krećemo praviti kiflice.Od testa otkidati loptice veličine oraha te oblikovati lopticu.

Oklagijom fino razvaljati lopticu u ovalan oblik otprilike veličine šake. Nožem zarezati 5 linija do polovine.

Jednu kašičicu pudinga staviti na drugi kraj testa, pa taj deo dobro preklopiti da se puding tokom pečenja ne razlije.

Oblikovati polumesec, pa ga zarolati do kraja. Dobro zalepiti kraj za dno.

Ređati ih u neku veliku tepsiju na papiru za pečenje. Ostaviti ih 15 minuta da odstoje.

Žumance umutiti sa malo C šećera u prahu pa silikonskom četkicom naneti po kiflicama sa gornje strane.

Peći na 200 stepeni oko 15 minuta da fino odozgo porumene.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept