burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija6

Keškul

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
6

Sastojci

1 l mleka

100 g C Kokosa kokosovog brašna

100-200 g prethodno opranog pirinča

2 C vanilin šećera

C šećer u prahu po želji

Keškul

Koraci pripreme

Najpre skuvati pirinač u dubokoj vodi iz razloga da se ne bi zrna slepila i pirinač zagoreo tako da zrna pirinča nabubre i omekšaju.

Procediti skuvani pirinač kroz rešetkastu cediljku i isprati ga hladnom vodom.

U dublju šerpu staviti ostale navedene sastojke i kuvati mešajući kuhinjskom ručnom mutilicom na tihoj vatri sve dok ne pusti ključ ili provri.

Skloniti skuvane sastojke na radnu površinu i dodavati pirinač postepeno i pažljivo mešati sastojke do kompaktne smese vodeći računa o željenoj gustini poslastice.

Sipati keškul u odgovarajuće posudice pomoću okrugle kutlače i ostaviti ga na hlađenje u frižideru.

Naši proizvodi

Keškul

Koraci pripreme

Najpre skuvati pirinač u dubokoj vodi iz razloga da se ne bi zrna slepila i pirinač zagoreo tako da zrna pirinča nabubre i omekšaju.

Procediti skuvani pirinač kroz rešetkastu cediljku i isprati ga hladnom vodom.

U dublju šerpu staviti ostale navedene sastojke i kuvati mešajući kuhinjskom ručnom mutilicom na tihoj vatri sve dok ne pusti ključ ili provri.

Skloniti skuvane sastojke na radnu površinu i dodavati pirinač postepeno i pažljivo mešati sastojke do kompaktne smese vodeći računa o željenoj gustini poslastice.

Sipati keškul u odgovarajuće posudice pomoću okrugle kutlače i ostaviti ga na hlađenje u frižideru.

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slana i slatka peciva"

Pošalji recept