burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija8

Karpati torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
8

Sastojci

Kore:

60 ml vode

65 ml mleka

55 g putera

1 kašičica šećera

70 g brašna

2 jajeta

Vanila fil:

600 ml mleka

2 C Pudinga sa ukusom vanilina

20 g C Čvrstina

150 g šećera

1 kesica C Vanilin šećera

170 g putera

Voćni fil:

400 g šumskog voća

100 g šećera

1 C Pudinga sa ukusom vanilina

100 ml vode

Šlag i dekoracija:

1 kesica C Šlaga Classic

80 ml mleka

30 g C Šećera u prahu za posipanje

Karpati torta

Koraci pripreme

Kore:
U šerpi pomešati 65 ml mleka, 60 ml vode, puter, šećer i mešati dok ne proključa. Skloniti sa ringle, dodati 70 g prosejanog brašna i snažno mešati da smesa postane glatka.

Vratiti na ringlu i kuvati oko 1 minuta. Prebaciti testo u činiju za mućenje. Dodati dva jajeta i umešati žicom za mućenje.

Formirati dve kore prečnika 22 cm. Peći na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni, ne otvarati rernu. Peći 20 minuta.

Zatim smanjiti temperaturu na 160, pa peći još 25 minuta.

Vanila fil:
Umešati, mleko, puding, čvrstin, šećer, pa skuvati na srednjoj vatri, mešati sve vreme.

Skinuti sa vatre i ohladiti do sobne temperature. Umutiti puter, pa spojiti sa ohlađenim pudingom.

Voćni fil:
Zagrejati šumsko voće sa šećerom. Pomešati puding sa vodom. Sipati puding u voće i kuvati da se zgusne.

Šlag i dekoracija:
Umutiti šlag po uputstvu sa kesice.

Ređanje: kora, vanila fil, voćni fil, šlag, kora.

Posuti šećerom u prahu. Ohladiti i služiti.

Naši proizvodi

Karpati torta

Koraci pripreme

Kore:
U šerpi pomešati 65 ml mleka, 60 ml vode, puter, šećer i mešati dok ne proključa. Skloniti sa ringle, dodati 70 g prosejanog brašna i snažno mešati da smesa postane glatka.

Vratiti na ringlu i kuvati oko 1 minuta. Prebaciti testo u činiju za mućenje. Dodati dva jajeta i umešati žicom za mućenje.

Formirati dve kore prečnika 22 cm. Peći na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni, ne otvarati rernu. Peći 20 minuta.

Zatim smanjiti temperaturu na 160, pa peći još 25 minuta.

Vanila fil:
Umešati, mleko, puding, čvrstin, šećer, pa skuvati na srednjoj vatri, mešati sve vreme.

Skinuti sa vatre i ohladiti do sobne temperature. Umutiti puter, pa spojiti sa ohlađenim pudingom.

Voćni fil:
Zagrejati šumsko voće sa šećerom. Pomešati puding sa vodom. Sipati puding u voće i kuvati da se zgusne.

Šlag i dekoracija:
Umutiti šlag po uputstvu sa kesice.

Ređanje: kora, vanila fil, voćni fil, šlag, kora.

Posuti šećerom u prahu. Ohladiti i služiti.

Autor

C Slatka tradicija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept