burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija

Kadaif

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:

Sastojci

Za korpice:

Kadaif - koristila sam beli kadaif

Margarin, rastopljeni

Za 13 komada korpica 4 kašike C čvrstina

Za agdu:

Za 13 komada korpica

100 g C šećera u prahu

100 ml vode

Za fil:

100 g umućenog C šlaga

100 g krem sira

100 g rastopljene bele čokolade

1 kašika C čvrstina

Kadaif

Koraci pripreme

U posudu sipajte kadaif, prelijte ga rastopljenim margarinom u količini korišćenog kadaifa. Treba da ga bude taman toliko da svaki rezanaca bude obložen ali ga ne sme biti previše. U tu smesu dodajte C čvrstin.

Sve dobro promešajte da se sastojci lepo sjedine. Od ove smese oblikujte korpice koje treba da budu šuplje u sredini.

Korpice peći u prethodno zagrejanoj rerni dok ne poprime zlatnožutu boju. Za to vreme pripremite agdu.

Prokuvajte 100 gr C šećera u prahu sa 100 ml vode i ostavite da se ukuvaju dok agda ne poprimi gustinu.

Ohlađene, ispečene, korpice pažljivo prelijte agdom. Ako preterate sa agdom korpice će Vam se raspasti. One treba da ostanu hrskave a budu sočne.

Umutite navedene sastojke za fil tako što ćete najpre umutiti C šlag po uputstvu sa kesice, a onda šlagu dodajte ostale sastojke dok ne dobijete kompaktan fil.

Korpice napunite filom pomoću kašike za sladoled i obogatite kadaif voćem po izboru.

Jagode i lešnici se slasno ljube sa ostalim sastojcima.

Naši proizvodi

Kadaif

Koraci pripreme

U posudu sipajte kadaif, prelijte ga rastopljenim margarinom u količini korišćenog kadaifa. Treba da ga bude taman toliko da svaki rezanaca bude obložen ali ga ne sme biti previše. U tu smesu dodajte C čvrstin.

Sve dobro promešajte da se sastojci lepo sjedine. Od ove smese oblikujte korpice koje treba da budu šuplje u sredini.

Korpice peći u prethodno zagrejanoj rerni dok ne poprime zlatnožutu boju. Za to vreme pripremite agdu.

Prokuvajte 100 gr C šećera u prahu sa 100 ml vode i ostavite da se ukuvaju dok agda ne poprimi gustinu.

Ohlađene, ispečene, korpice pažljivo prelijte agdom. Ako preterate sa agdom korpice će Vam se raspasti. One treba da ostanu hrskave a budu sočne.

Umutite navedene sastojke za fil tako što ćete najpre umutiti C šlag po uputstvu sa kesice, a onda šlagu dodajte ostale sastojke dok ne dobijete kompaktan fil.

Korpice napunite filom pomoću kašike za sladoled i obogatite kadaif voćem po izboru.

Jagode i lešnici se slasno ljube sa ostalim sastojcima.

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept