burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija32-35

Grozd

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
32-35

Sastojci

200 g ratluka (vanila)

200 g C šećera u prahu

200 g mlevenog keksa

200 g crne čokolade

3-4 kašike ulja za čokoladu

2-3 kašike šerbeta ili sok od pomorandže po potrebi

Grozd

Koraci pripreme

U vangli staviti ratluk i rukama ga izgnječiti, dodati mlevni keks i C šećer u prahu, a onda sve to zajedno mesiti rukom.

Ako je sipkavo (troši se) onda dodati šerbet (pregoreni šećer sa vodom) ili sok od pomarandže.

Podeliti na 10 jednakih delova, rukama praviti duguljasti valjak (veličine malog prsta).

Ređati prvo 4, pa na njih staviti otopljenu čokoladu, zatim 3 pa opet čokolada, 2 valjka pa čcokolada i na kraju 1, zatim sve to prelijte sa ostatkom čokolade.

Kada se čokolada stegne okrenuti da bi se premazao i donji deo čokoladom.

Pripremljen i ohlađen kolač seći na šnite.

Naši proizvodi

Grozd

Koraci pripreme

U vangli staviti ratluk i rukama ga izgnječiti, dodati mlevni keks i C šećer u prahu, a onda sve to zajedno mesiti rukom.

Ako je sipkavo (troši se) onda dodati šerbet (pregoreni šećer sa vodom) ili sok od pomarandže.

Podeliti na 10 jednakih delova, rukama praviti duguljasti valjak (veličine malog prsta).

Ređati prvo 4, pa na njih staviti otopljenu čokoladu, zatim 3 pa opet čokolada, 2 valjka pa čcokolada i na kraju 1, zatim sve to prelijte sa ostatkom čokolade.

Kada se čokolada stegne okrenuti da bi se premazao i donji deo čokoladom.

Pripremljen i ohlađen kolač seći na šnite.

Autor

Tijana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept