0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
32-35
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
32-35
200 g ratluka (vanila)
200 g C šećera u prahu
200 g mlevenog keksa
200 g crne čokolade
3-4 kašike ulja za čokoladu
2-3 kašike šerbeta ili sok od pomorandže po potrebi
U vangli staviti ratluk i rukama ga izgnječiti, dodati mlevni keks i C šećer u prahu, a onda sve to zajedno mesiti rukom.
Ako je sipkavo (troši se) onda dodati šerbet (pregoreni šećer sa vodom) ili sok od pomarandže.
Podeliti na 10 jednakih delova, rukama praviti duguljasti valjak (veličine malog prsta).
Ređati prvo 4, pa na njih staviti otopljenu čokoladu, zatim 3 pa opet čokolada, 2 valjka pa čcokolada i na kraju 1, zatim sve to prelijte sa ostatkom čokolade.
Kada se čokolada stegne okrenuti da bi se premazao i donji deo čokoladom.
Pripremljen i ohlađen kolač seći na šnite.
U vangli staviti ratluk i rukama ga izgnječiti, dodati mlevni keks i C šećer u prahu, a onda sve to zajedno mesiti rukom.
Ako je sipkavo (troši se) onda dodati šerbet (pregoreni šećer sa vodom) ili sok od pomarandže.
Podeliti na 10 jednakih delova, rukama praviti duguljasti valjak (veličine malog prsta).
Ređati prvo 4, pa na njih staviti otopljenu čokoladu, zatim 3 pa opet čokolada, 2 valjka pa čcokolada i na kraju 1, zatim sve to prelijte sa ostatkom čokolade.
Kada se čokolada stegne okrenuti da bi se premazao i donji deo čokoladom.
Pripremljen i ohlađen kolač seći na šnite.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.