burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija4

Ginger bread - medenjaci

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
4

Sastojci

Medenjaci:

350 g mekog brašna

160 g livadskog meda

120 g svinjske masti

100 g C šećera u prahu

1 C prašak za pecivo

1,5 kašika cimeta

1/2 kašike đumbira u prahu

1 jaje srednje veličine

Smesa za šaranje (icing) :

1 belance

200 g C šećera u prahu

2-3 kapi limuna

Ginger bread - medenjaci

Koraci pripreme

Medenjaci:
Med i mast na laganoj vatri rastopiti da se sjedine. U činiju srednje veličine pomešati sve suve sastojke.

Rastopljenu smesu od meda i masti dodati u suve sastojke, a zatim i celo jaje. Mešati sve dok se ne dobije homogena smesa.

Smesu ostaviti u frižider na oko 1h da se stegne. Smesu izvaditi iz frižidera, podeliti je na 4 jednaka dela i svaki deo razvijati na pek papiru, na debljinu od 1,5 do 2 mm.

Zatim vaditi željene oblike modlama. Prethodno zagrejanu rernu podesiti na 180 stepeni i peći medenjake u trajanju od 8 minuta.

Smesa za šaranje:
Penasto umutiti belance i postepeno dodavati C šećer u prahu.

Kada se dobije kompaktna smesa, dodati jos 2-3 kapi limuna i mutiti jos 1 minut.

Naši proizvodi

Ginger bread - medenjaci

Koraci pripreme

Medenjaci:
Med i mast na laganoj vatri rastopiti da se sjedine. U činiju srednje veličine pomešati sve suve sastojke.

Rastopljenu smesu od meda i masti dodati u suve sastojke, a zatim i celo jaje. Mešati sve dok se ne dobije homogena smesa.

Smesu ostaviti u frižider na oko 1h da se stegne. Smesu izvaditi iz frižidera, podeliti je na 4 jednaka dela i svaki deo razvijati na pek papiru, na debljinu od 1,5 do 2 mm.

Zatim vaditi željene oblike modlama. Prethodno zagrejanu rernu podesiti na 180 stepeni i peći medenjake u trajanju od 8 minuta.

Smesa za šaranje:
Penasto umutiti belance i postepeno dodavati C šećer u prahu.

Kada se dobije kompaktna smesa, dodati jos 2-3 kapi limuna i mutiti jos 1 minut.

Autor

Aleksandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept