burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija10

Francuski kroasani

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
10

Sastojci

150 ml tople vode

300 ml jogurta

1 kesica C suvog kvasca

1 kašičica soli

2 kašike šećera

1 jaje

150 g maslaca

oko 800 g brašna

200 g eurokrema

C šećer u prahu

Francuski kroasani

Koraci pripreme

U toploj vodi rastopiti kvasac i šećer. U činji za mešenje umutiti 1 belance (žumance ostaviti za premaz kiflica).

Sipati jogurt sobne temeprature, dodati so, rastopljen kvasac. Izmešati.

Dodavati brašno i umesiti mekano testo. Prekriti testo čistom krpom i ostaviti da naraste oko pola sata.

Nadošlo testo podeliti na 8 loptica. Svaku lopticu rastanjiti na manji krug i mazati maslacem.

Ređati jednu preko druge i mazati. Osma poslednja se ne maže.

Ostaviti testo da odstoji 10 minuta. Testo razvući u veći krug. Iseći na 16 delova, da se dobije 16 kiflica, mazati eurokremom i motati. Ređati u pleh obložen pek papirom.

Premazati umućenim žumancetom. Peći na 200 C oko 30 minuta.

Služiti prohlađene kiflice, po ukusu posute C šećerom u prahu!

Naši proizvodi

Francuski kroasani

Koraci pripreme

U toploj vodi rastopiti kvasac i šećer. U činji za mešenje umutiti 1 belance (žumance ostaviti za premaz kiflica).

Sipati jogurt sobne temeprature, dodati so, rastopljen kvasac. Izmešati.

Dodavati brašno i umesiti mekano testo. Prekriti testo čistom krpom i ostaviti da naraste oko pola sata.

Nadošlo testo podeliti na 8 loptica. Svaku lopticu rastanjiti na manji krug i mazati maslacem.

Ređati jednu preko druge i mazati. Osma poslednja se ne maže.

Ostaviti testo da odstoji 10 minuta. Testo razvući u veći krug. Iseći na 16 delova, da se dobije 16 kiflica, mazati eurokremom i motati. Ređati u pleh obložen pek papirom.

Premazati umućenim žumancetom. Peći na 200 C oko 30 minuta.

Služiti prohlađene kiflice, po ukusu posute C šećerom u prahu!

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept