0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
10
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
10
150 ml tople vode
300 ml jogurta
1 kesica C suvog kvasca
1 kašičica soli
2 kašike šećera
1 jaje
150 g maslaca
oko 800 g brašna
200 g eurokrema
C šećer u prahu
U toploj vodi rastopiti kvasac i šećer. U činji za mešenje umutiti 1 belance (žumance ostaviti za premaz kiflica).
Sipati jogurt sobne temeprature, dodati so, rastopljen kvasac. Izmešati.
Dodavati brašno i umesiti mekano testo. Prekriti testo čistom krpom i ostaviti da naraste oko pola sata.
Nadošlo testo podeliti na 8 loptica. Svaku lopticu rastanjiti na manji krug i mazati maslacem.
Ređati jednu preko druge i mazati. Osma poslednja se ne maže.
Ostaviti testo da odstoji 10 minuta. Testo razvući u veći krug. Iseći na 16 delova, da se dobije 16 kiflica, mazati eurokremom i motati. Ređati u pleh obložen pek papirom.
Premazati umućenim žumancetom. Peći na 200 C oko 30 minuta.
Služiti prohlađene kiflice, po ukusu posute C šećerom u prahu!
U toploj vodi rastopiti kvasac i šećer. U činji za mešenje umutiti 1 belance (žumance ostaviti za premaz kiflica).
Sipati jogurt sobne temeprature, dodati so, rastopljen kvasac. Izmešati.
Dodavati brašno i umesiti mekano testo. Prekriti testo čistom krpom i ostaviti da naraste oko pola sata.
Nadošlo testo podeliti na 8 loptica. Svaku lopticu rastanjiti na manji krug i mazati maslacem.
Ređati jednu preko druge i mazati. Osma poslednja se ne maže.
Ostaviti testo da odstoji 10 minuta. Testo razvući u veći krug. Iseći na 16 delova, da se dobije 16 kiflica, mazati eurokremom i motati. Ređati u pleh obložen pek papirom.
Premazati umućenim žumancetom. Peći na 200 C oko 30 minuta.
Služiti prohlađene kiflice, po ukusu posute C šećerom u prahu!
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.