burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30 parčeta torte

Euroblok torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30 parčeta torte

Sastojci

Kora (4x):

4 belanca

5 kašika kristal šećera

50 ml hladne vode

1 kašika brašna

1 kašika kakao praha C

4 kašike mlevenih pečenih lešnika

1/2 kesice praška za pecivo C

Fil 1:

8 žumanaca

7 kašika kristal šećera

80 gr brašna

50 gr čvrstina (gustina) C

450 ml mleka

500 ml tečnog šlaga

200 gr eurobloka

40 gr krem šlaga od čokolade C

200 ml tečnog šlaga

Fil 2:

8 žumanaca

8 kašika kristal šećera

50 ml mleka

200 gr eurobloka

200 gr putera (margarina)

I još:

300 ml tečnog šlaga

Euroblok torta

Koraci pripreme

Kora:(4x)
Umutiti 4 belanca sa 5 kašika kristal šećera.U dobro umućena belanca dodati 50 ml hladne vode i dalje mutiti mikserom.Dodati 1 kašiku brašna,1 kašiku kakao praha C,4 kašike mlevenih pečenih lešnika i pola kesice praška za pecivo C.Sve to lagano promešati.Pripremljenu smesu sipati u pleh dimenzija 25x35cm.Staviti u rerni zagrejanoj na 180 C i peći 20 minuta.Na isti način peći i još 3 kore.

Fil 1:
Umutiti 8 žumanaca sa 7 kašika kristal šećera.Dodati 80gr brašna, 50 gr čvrstina(gustina) C i malo mleka od onih 450 ml i sve umutiti mikserom.Ostatak mleka staviti u šerpi i 500ml tečnog šlaga i sve zajedno staviti na ringli da provri.Kada mleko i tečni šlag počne da vri,skloniti sa ringle i sipati pripremljenu smesu.Vratiti na ringli i kuvati na laganoj temperaturi dok se lepo ne zgusti.U gotov Fil dodati 200gr eurobloka i mešati dok se ne istopi pa ostaviti da se ohladi.Kad se ohladi, dodati u njega 40gr krem šlaga od čokolade C pa izmešati mikserom pa dodati 200ml umućenog tečnog šlaga i sve dobro izmešati mikserom.

Fil 2:
Umutiti 8 žumanaca i 8 kašika kristal šećera pa dodati 50ml mleka i sve dobro umutiti mikserom.Ovu ćemo smesu kuvati na pari nekih 15 minuta pa dodati 200gr eurobloka.Mešati da se istopi pa ostaviti da se ohladi.Umutiti 200gr putera(margarina) pa dodati žumanca koja su se kuvala na pari i umutiti mikserom.

I još:
Umutiti posebno 300ml tečnog šlaga.

Slaganje:
Kora- fil 2-šlag u tankom sloju-fil 1-kora-fil 2-šlag u tankom sloju-fil 1-kora-fil 2-šlag u tankom sloju-fil 1-kora pa staviti u frižider da se stegne,pa premazati preostalim šlagom celu tortu pa vratiti u frižider.

Naši proizvodi

Euroblok torta

Koraci pripreme

Kora:(4x)
Umutiti 4 belanca sa 5 kašika kristal šećera.U dobro umućena belanca dodati 50 ml hladne vode i dalje mutiti mikserom.Dodati 1 kašiku brašna,1 kašiku kakao praha C,4 kašike mlevenih pečenih lešnika i pola kesice praška za pecivo C.Sve to lagano promešati.Pripremljenu smesu sipati u pleh dimenzija 25x35cm.Staviti u rerni zagrejanoj na 180 C i peći 20 minuta.Na isti način peći i još 3 kore.

Fil 1:
Umutiti 8 žumanaca sa 7 kašika kristal šećera.Dodati 80gr brašna, 50 gr čvrstina(gustina) C i malo mleka od onih 450 ml i sve umutiti mikserom.Ostatak mleka staviti u šerpi i 500ml tečnog šlaga i sve zajedno staviti na ringli da provri.Kada mleko i tečni šlag počne da vri,skloniti sa ringle i sipati pripremljenu smesu.Vratiti na ringli i kuvati na laganoj temperaturi dok se lepo ne zgusti.U gotov Fil dodati 200gr eurobloka i mešati dok se ne istopi pa ostaviti da se ohladi.Kad se ohladi, dodati u njega 40gr krem šlaga od čokolade C pa izmešati mikserom pa dodati 200ml umućenog tečnog šlaga i sve dobro izmešati mikserom.

Fil 2:
Umutiti 8 žumanaca i 8 kašika kristal šećera pa dodati 50ml mleka i sve dobro umutiti mikserom.Ovu ćemo smesu kuvati na pari nekih 15 minuta pa dodati 200gr eurobloka.Mešati da se istopi pa ostaviti da se ohladi.Umutiti 200gr putera(margarina) pa dodati žumanca koja su se kuvala na pari i umutiti mikserom.

I još:
Umutiti posebno 300ml tečnog šlaga.

Slaganje:
Kora- fil 2-šlag u tankom sloju-fil 1-kora-fil 2-šlag u tankom sloju-fil 1-kora-fil 2-šlag u tankom sloju-fil 1-kora pa staviti u frižider da se stegne,pa premazati preostalim šlagom celu tortu pa vratiti u frižider.

Autor

Bojana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept