0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
30 parčeta torte
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30 parčeta torte
4 belanca
5 kašika kristal šećera
50 ml hladne vode
1 kašika brašna
1 kašika kakao praha C
4 kašike mlevenih pečenih lešnika
1/2 kesice praška za pecivo C
8 žumanaca
7 kašika kristal šećera
80 gr brašna
50 gr čvrstina (gustina) C
450 ml mleka
500 ml tečnog šlaga
200 gr eurobloka
40 gr krem šlaga od čokolade C
200 ml tečnog šlaga
8 žumanaca
8 kašika kristal šećera
50 ml mleka
200 gr eurobloka
200 gr putera (margarina)
300 ml tečnog šlaga
Kora:(4x)
Umutiti 4 belanca sa 5 kašika kristal šećera.U dobro umućena belanca dodati 50 ml hladne vode i dalje mutiti mikserom.Dodati 1 kašiku brašna,1 kašiku kakao praha C,4 kašike mlevenih pečenih lešnika i pola kesice praška za pecivo C.Sve to lagano promešati.Pripremljenu smesu sipati u pleh dimenzija 25x35cm.Staviti u rerni zagrejanoj na 180 C i peći 20 minuta.Na isti način peći i još 3 kore.
Fil 1:
Umutiti 8 žumanaca sa 7 kašika kristal šećera.Dodati 80gr brašna, 50 gr čvrstina(gustina) C i malo mleka od onih 450 ml i sve umutiti mikserom.Ostatak mleka staviti u šerpi i 500ml tečnog šlaga i sve zajedno staviti na ringli da provri.Kada mleko i tečni šlag počne da vri,skloniti sa ringle i sipati pripremljenu smesu.Vratiti na ringli i kuvati na laganoj temperaturi dok se lepo ne zgusti.U gotov Fil dodati 200gr eurobloka i mešati dok se ne istopi pa ostaviti da se ohladi.Kad se ohladi, dodati u njega 40gr krem šlaga od čokolade C pa izmešati mikserom pa dodati 200ml umućenog tečnog šlaga i sve dobro izmešati mikserom.
Fil 2:
Umutiti 8 žumanaca i 8 kašika kristal šećera pa dodati 50ml mleka i sve dobro umutiti mikserom.Ovu ćemo smesu kuvati na pari nekih 15 minuta pa dodati 200gr eurobloka.Mešati da se istopi pa ostaviti da se ohladi.Umutiti 200gr putera(margarina) pa dodati žumanca koja su se kuvala na pari i umutiti mikserom.
I još:
Umutiti posebno 300ml tečnog šlaga.
Slaganje:
Kora- fil 2-šlag u tankom sloju-fil 1-kora-fil 2-šlag u tankom sloju-fil 1-kora-fil 2-šlag u tankom sloju-fil 1-kora pa staviti u frižider da se stegne,pa premazati preostalim šlagom celu tortu pa vratiti u frižider.
Kora:(4x)
Umutiti 4 belanca sa 5 kašika kristal šećera.U dobro umućena belanca dodati 50 ml hladne vode i dalje mutiti mikserom.Dodati 1 kašiku brašna,1 kašiku kakao praha C,4 kašike mlevenih pečenih lešnika i pola kesice praška za pecivo C.Sve to lagano promešati.Pripremljenu smesu sipati u pleh dimenzija 25x35cm.Staviti u rerni zagrejanoj na 180 C i peći 20 minuta.Na isti način peći i još 3 kore.
Fil 1:
Umutiti 8 žumanaca sa 7 kašika kristal šećera.Dodati 80gr brašna, 50 gr čvrstina(gustina) C i malo mleka od onih 450 ml i sve umutiti mikserom.Ostatak mleka staviti u šerpi i 500ml tečnog šlaga i sve zajedno staviti na ringli da provri.Kada mleko i tečni šlag počne da vri,skloniti sa ringle i sipati pripremljenu smesu.Vratiti na ringli i kuvati na laganoj temperaturi dok se lepo ne zgusti.U gotov Fil dodati 200gr eurobloka i mešati dok se ne istopi pa ostaviti da se ohladi.Kad se ohladi, dodati u njega 40gr krem šlaga od čokolade C pa izmešati mikserom pa dodati 200ml umućenog tečnog šlaga i sve dobro izmešati mikserom.
Fil 2:
Umutiti 8 žumanaca i 8 kašika kristal šećera pa dodati 50ml mleka i sve dobro umutiti mikserom.Ovu ćemo smesu kuvati na pari nekih 15 minuta pa dodati 200gr eurobloka.Mešati da se istopi pa ostaviti da se ohladi.Umutiti 200gr putera(margarina) pa dodati žumanca koja su se kuvala na pari i umutiti mikserom.
I još:
Umutiti posebno 300ml tečnog šlaga.
Slaganje:
Kora- fil 2-šlag u tankom sloju-fil 1-kora-fil 2-šlag u tankom sloju-fil 1-kora-fil 2-šlag u tankom sloju-fil 1-kora pa staviti u frižider da se stegne,pa premazati preostalim šlagom celu tortu pa vratiti u frižider.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.