0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
15-20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
15-20
100 g šećera
60 g C šećera u prahu
125 ml ulja
60-100 g džema od borovnice ili marmelada šumsko voće
180 g brašna
1 kašičica C praška za pecivo
1 kašičica C sode bikarbone
1 C vanilin šećer
45 g C kakaoa
200 ml jogurta
40 ml mleka
100 g čokolade
50 g maslaca
Izmešajte šećer, C šećer u prahu, ulje i džem.
Pomešati u drugoj činiji brašno, C prašak za pecivo, C sodu bikarbonu, C vanilin šećer, C kakao.
U smesu od brašna dodati smesu od džema i na kraju dodati prethodno pomešan jogurt sa mlekom.
Sve dobro sjediniti, može i kašikom i izliti u namašćen kalup (26x12 cm).
Kolač peći na 200°C 30-40 min.
Vruć kolač preliti čokoladnom glazurom i ostaviti da se ohladi, a zatim servirati .
Izmešajte šećer, C šećer u prahu, ulje i džem.
Pomešati u drugoj činiji brašno, C prašak za pecivo, C sodu bikarbonu, C vanilin šećer, C kakao.
U smesu od brašna dodati smesu od džema i na kraju dodati prethodno pomešan jogurt sa mlekom.
Sve dobro sjediniti, može i kašikom i izliti u namašćen kalup (26x12 cm).
Kolač peći na 200°C 30-40 min.
Vruć kolač preliti čokoladnom glazurom i ostaviti da se ohladi, a zatim servirati .
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.