burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 800 g fondana

Domaći fondan

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 800 g fondana

Sastojci

1 kašika svetlog meda

50 g margarina

3 g C želatina

3 kašike vode

oko 500-600 g C šećera u prahu

boja za kolače

Domaći fondan

Koraci pripreme

C želatin staviti sa vodom da nabubri. Za to vreme otopiri med i margari.

Zatim u vruću smesu dodati nabubreli želatin i mešati nekoliko sekundi dok se želatin potpuno ne otopi. Ako se boji dodati boju po želji.

U posudu staviti polovinu C šećera u prahu i dodati vruću smesu.

Kašikom mešati postepeno dodavajući još šećera.

Kada se više kašikom ne može mešati, prebaciti na radnu površinu posutu šećerom i mesiti kao hleb.

Fondan je gotov kada se više ne lepi za ruke da se može sa njim raditi.

Naši proizvodi

Domaći fondan

Koraci pripreme

C želatin staviti sa vodom da nabubri. Za to vreme otopiri med i margari.

Zatim u vruću smesu dodati nabubreli želatin i mešati nekoliko sekundi dok se želatin potpuno ne otopi. Ako se boji dodati boju po želji.

U posudu staviti polovinu C šećera u prahu i dodati vruću smesu.

Kašikom mešati postepeno dodavajući još šećera.

Kada se više kašikom ne može mešati, prebaciti na radnu površinu posutu šećerom i mesiti kao hleb.

Fondan je gotov kada se više ne lepi za ruke da se može sa njim raditi.

Autor

Violeta

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept