0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
oko 800 g fondana
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
oko 800 g fondana
1 kašika svetlog meda
50 g margarina
3 g C želatina
3 kašike vode
oko 500-600 g C šećera u prahu
boja za kolače
C želatin staviti sa vodom da nabubri. Za to vreme otopiri med i margari.
Zatim u vruću smesu dodati nabubreli želatin i mešati nekoliko sekundi dok se želatin potpuno ne otopi. Ako se boji dodati boju po želji.
U posudu staviti polovinu C šećera u prahu i dodati vruću smesu.
Kašikom mešati postepeno dodavajući još šećera.
Kada se više kašikom ne može mešati, prebaciti na radnu površinu posutu šećerom i mesiti kao hleb.
Fondan je gotov kada se više ne lepi za ruke da se može sa njim raditi.
C želatin staviti sa vodom da nabubri. Za to vreme otopiri med i margari.
Zatim u vruću smesu dodati nabubreli želatin i mešati nekoliko sekundi dok se želatin potpuno ne otopi. Ako se boji dodati boju po želji.
U posudu staviti polovinu C šećera u prahu i dodati vruću smesu.
Kašikom mešati postepeno dodavajući još šećera.
Kada se više kašikom ne može mešati, prebaciti na radnu površinu posutu šećerom i mesiti kao hleb.
Fondan je gotov kada se više ne lepi za ruke da se može sa njim raditi.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.