burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija2 štrudle

Domaće štrudle

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
2 štrudle

Sastojci

1 kesica C suvog kvasca

4 kašičice šećera

200 ml mleka

3 kašike masti

100 ml ulja

3 žumanceta

600 g brašna

C šećer u prahu

Fil od oraha:

100 ml mleka

100 g margarina

4 kašike šećera

200 g oraha

Domaće štrudle

Koraci pripreme

U malo toplog mleka rastvoriti kvasac. Kada naraste, dodati ga u brašno. Potom dodati mleko, šećer, mast, ulje i žumanca.

Dobro umesiti testo, ostaviti ga da naraste duplo, a potom ga premesiti i podeliti na dve jufke.

Par minuta ih ostaviti da se odmore i za to vreme pripremiti fil.

Fil od oraha pripremiti na sledeći način:
Mleko i margarin prokuvati. Izmaknuti sa šporeta i u tu smesu dodati 200 g oraha. Dobro sjediniti i ostaviti da se prohladi.

Testo razvući oklagijom na pobrašnjenoj radnoj podlozi da bude što tanje i filovati štrudlu.

Na isti način možete pripremiti i fil od maka, samo umesto oraha u smesu staviti 200 grama mlevenog maka.

Peći na 200 stepeni. Kada su štrudle pečene posuti ih C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Domaće štrudle

Koraci pripreme

U malo toplog mleka rastvoriti kvasac. Kada naraste, dodati ga u brašno. Potom dodati mleko, šećer, mast, ulje i žumanca.

Dobro umesiti testo, ostaviti ga da naraste duplo, a potom ga premesiti i podeliti na dve jufke.

Par minuta ih ostaviti da se odmore i za to vreme pripremiti fil.

Fil od oraha pripremiti na sledeći način:
Mleko i margarin prokuvati. Izmaknuti sa šporeta i u tu smesu dodati 200 g oraha. Dobro sjediniti i ostaviti da se prohladi.

Testo razvući oklagijom na pobrašnjenoj radnoj podlozi da bude što tanje i filovati štrudlu.

Na isti način možete pripremiti i fil od maka, samo umesto oraha u smesu staviti 200 grama mlevenog maka.

Peći na 200 stepeni. Kada su štrudle pečene posuti ih C šećerom u prahu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept