burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20 krofni

Domaće krofne

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20 krofni

Sastojci

600 g belog brašna

2 jaja

200 ml vode

200 ml mleka

50 g šećera

1 kesica suvog C kvasca (10 g)

1 kašičica soli

Dodatno:

C šećer u prahu

1 l ulja za prženje

džem po ukusu

100 g suvog grožđa (opciono)

Domaće krofne

Koraci pripreme

Kvasac potopiti u 100 ml vode, dodati kašičicu šećera i kašičicu brašna, izmešati i ostaviti da nadođe.

U drugu posudu sjediniti brašno, jaja, preostalih 100 ml vode, 200 ml mleka, 50 g šećera, kašičicu soli i nadošli kvasac.

Umesiti, umotati posudu sa testom u plastičnu kesu i ostaviti da kisa oko 1h.

Potom testo razvući (debljina neka bude 1 cm) i okruglim kalupom željene veličine (možete upotrebiti i čašu) vaditi krofne.

Pržiti ih u dubljoj šerpi u kojoj ste prethodno zagrejali ulje.

Krofne trebaju slobodno da plivaju. Pržiti ih dok ne dobiju žućkastu boju.

Vaditi ih na tacnu i posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Domaće krofne

Koraci pripreme

Kvasac potopiti u 100 ml vode, dodati kašičicu šećera i kašičicu brašna, izmešati i ostaviti da nadođe.

U drugu posudu sjediniti brašno, jaja, preostalih 100 ml vode, 200 ml mleka, 50 g šećera, kašičicu soli i nadošli kvasac.

Umesiti, umotati posudu sa testom u plastičnu kesu i ostaviti da kisa oko 1h.

Potom testo razvući (debljina neka bude 1 cm) i okruglim kalupom željene veličine (možete upotrebiti i čašu) vaditi krofne.

Pržiti ih u dubljoj šerpi u kojoj ste prethodno zagrejali ulje.

Krofne trebaju slobodno da plivaju. Pržiti ih dok ne dobiju žućkastu boju.

Vaditi ih na tacnu i posuti C šećerom u prahu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept