0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20 krofni
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20 krofni
600 g belog brašna
2 jaja
200 ml vode
200 ml mleka
50 g šećera
1 kesica suvog C kvasca (10 g)
1 kašičica soli
C šećer u prahu
1 l ulja za prženje
džem po ukusu
100 g suvog grožđa (opciono)
Kvasac potopiti u 100 ml vode, dodati kašičicu šećera i kašičicu brašna, izmešati i ostaviti da nadođe.
U drugu posudu sjediniti brašno, jaja, preostalih 100 ml vode, 200 ml mleka, 50 g šećera, kašičicu soli i nadošli kvasac.
Umesiti, umotati posudu sa testom u plastičnu kesu i ostaviti da kisa oko 1h.
Potom testo razvući (debljina neka bude 1 cm) i okruglim kalupom željene veličine (možete upotrebiti i čašu) vaditi krofne.
Pržiti ih u dubljoj šerpi u kojoj ste prethodno zagrejali ulje.
Krofne trebaju slobodno da plivaju. Pržiti ih dok ne dobiju žućkastu boju.
Vaditi ih na tacnu i posuti C šećerom u prahu.
Kvasac potopiti u 100 ml vode, dodati kašičicu šećera i kašičicu brašna, izmešati i ostaviti da nadođe.
U drugu posudu sjediniti brašno, jaja, preostalih 100 ml vode, 200 ml mleka, 50 g šećera, kašičicu soli i nadošli kvasac.
Umesiti, umotati posudu sa testom u plastičnu kesu i ostaviti da kisa oko 1h.
Potom testo razvući (debljina neka bude 1 cm) i okruglim kalupom željene veličine (možete upotrebiti i čašu) vaditi krofne.
Pržiti ih u dubljoj šerpi u kojoj ste prethodno zagrejali ulje.
Krofne trebaju slobodno da plivaju. Pržiti ih dok ne dobiju žućkastu boju.
Vaditi ih na tacnu i posuti C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.