0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
40
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
40
200 g brašna
50 g C čvrstina
1 jaje
1 žumance
100 g C šećera u prahu
100 g margarina
1 C vanilin šećer
1 C prašak za pecivo
1 belance
100 g seckanog badema
Od navedenih sastojka zamesi testo i ostavi ga da odstoji u frižideru oko 1/2 sata.
Razviti koru debljine oko 1cm, seći trake širine 2-3cm i seći u obliku romba.
Slagati u pleh obložen pek papirom, premazati ih umućenim belancetom i posuti seckanim bademom.
Peče oko 10 minuta, paziti da ostanu svetli.
Od navedenih sastojka zamesi testo i ostavi ga da odstoji u frižideru oko 1/2 sata.
Razviti koru debljine oko 1cm, seći trake širine 2-3cm i seći u obliku romba.
Slagati u pleh obložen pek papirom, premazati ih umućenim belancetom i posuti seckanim bademom.
Peče oko 10 minuta, paziti da ostanu svetli.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.