0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
8
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8
600 g brašna
25 g svežeg kvasca
2 jajeta
100 ml vode
150 ml mleka
100 g masalaca
1 prstohvat soli
1 kašika šećera
150 g čokolada za kuvanje
C šećer u prahu po potrebi
U mlako mleko dodati izmrvljen kvasac, šećer, 1 kašiku brašna, izmešati i ostaviti da odstoji 5 minuta.
U nadošli kvasac dodati umućena žumanca i izmešati.
Zasebno u dublju posudu usuti brašno, posoliti i izmešati. Dodati mlaku vodu, belanca, otopljen i prohlađen maslac (malo maslaca odvojiti sa strane trebaće za premazivanje).
Umešati nadošli kvasac i zamesiti mekše testo. Prekriti čistom kuhunjskom krpom i ostaviti da odstoji sat vremena.
Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu, premesiti i oklagijim razviti u oblik pravougaonika.
Iseći na 16 kvadratića. Na svaki kvadratić staviti po parčence čokolade. Spojiti dobro krajeve tako da tokom pečenja čokolada ne iscuri i zatim formirati loptice.
Tepsiju premazati maslacem i poređati pripremljene loptice.
Ostaviti ih da odstoje 10 minuta pa ih premazati otooljenim maslacem.
Peći u dobro zagrejanij rerni na 180 stepeni 30 minuta.
Gotove buhtle izvaditi iz rerne, prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohlade.
Dok su još mlake, buhtle posuti C šećerom u prahu, servirati i poslužuti.
U mlako mleko dodati izmrvljen kvasac, šećer, 1 kašiku brašna, izmešati i ostaviti da odstoji 5 minuta.
U nadošli kvasac dodati umućena žumanca i izmešati.
Zasebno u dublju posudu usuti brašno, posoliti i izmešati. Dodati mlaku vodu, belanca, otopljen i prohlađen maslac (malo maslaca odvojiti sa strane trebaće za premazivanje).
Umešati nadošli kvasac i zamesiti mekše testo. Prekriti čistom kuhunjskom krpom i ostaviti da odstoji sat vremena.
Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu, premesiti i oklagijim razviti u oblik pravougaonika.
Iseći na 16 kvadratića. Na svaki kvadratić staviti po parčence čokolade. Spojiti dobro krajeve tako da tokom pečenja čokolada ne iscuri i zatim formirati loptice.
Tepsiju premazati maslacem i poređati pripremljene loptice.
Ostaviti ih da odstoje 10 minuta pa ih premazati otooljenim maslacem.
Peći u dobro zagrejanij rerni na 180 stepeni 30 minuta.
Gotove buhtle izvaditi iz rerne, prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohlade.
Dok su još mlake, buhtle posuti C šećerom u prahu, servirati i poslužuti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.