burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Čokoladne buhtle

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

Za testo:

600 g brašna

25 g svežeg kvasca

2 jajeta

100 ml vode

150 ml mleka

100 g masalaca

1 prstohvat soli

1 kašika šećera

Za nadev:

150 g čokolada za kuvanje

Za posipanje:

C šećer u prahu po potrebi

Čokoladne buhtle

Koraci pripreme

U mlako mleko dodati izmrvljen kvasac, šećer, 1 kašiku brašna, izmešati i ostaviti da odstoji 5 minuta.

U nadošli kvasac dodati umućena žumanca i izmešati.

Zasebno u dublju posudu usuti brašno, posoliti i izmešati. Dodati mlaku vodu, belanca, otopljen i prohlađen maslac (malo maslaca odvojiti sa strane trebaće za premazivanje).

Umešati nadošli kvasac i zamesiti mekše testo. Prekriti čistom kuhunjskom krpom i ostaviti da odstoji sat vremena.

Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu, premesiti i oklagijim razviti u oblik pravougaonika.

Iseći na 16 kvadratića. Na svaki kvadratić staviti po parčence čokolade. Spojiti dobro krajeve tako da tokom pečenja čokolada ne iscuri i zatim formirati loptice.

Tepsiju premazati maslacem i poređati pripremljene loptice.

Ostaviti ih da odstoje 10 minuta pa ih premazati otooljenim maslacem.

Peći u dobro zagrejanij rerni na 180 stepeni 30 minuta.

Gotove buhtle izvaditi iz rerne, prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohlade.

Dok su još mlake, buhtle posuti C šećerom u prahu, servirati i poslužuti.

Naši proizvodi

Čokoladne buhtle

Koraci pripreme

U mlako mleko dodati izmrvljen kvasac, šećer, 1 kašiku brašna, izmešati i ostaviti da odstoji 5 minuta.

U nadošli kvasac dodati umućena žumanca i izmešati.

Zasebno u dublju posudu usuti brašno, posoliti i izmešati. Dodati mlaku vodu, belanca, otopljen i prohlađen maslac (malo maslaca odvojiti sa strane trebaće za premazivanje).

Umešati nadošli kvasac i zamesiti mekše testo. Prekriti čistom kuhunjskom krpom i ostaviti da odstoji sat vremena.

Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu, premesiti i oklagijim razviti u oblik pravougaonika.

Iseći na 16 kvadratića. Na svaki kvadratić staviti po parčence čokolade. Spojiti dobro krajeve tako da tokom pečenja čokolada ne iscuri i zatim formirati loptice.

Tepsiju premazati maslacem i poređati pripremljene loptice.

Ostaviti ih da odstoje 10 minuta pa ih premazati otooljenim maslacem.

Peći u dobro zagrejanij rerni na 180 stepeni 30 minuta.

Gotove buhtle izvaditi iz rerne, prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohlade.

Dok su još mlake, buhtle posuti C šećerom u prahu, servirati i poslužuti.

Autor

Vesna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept