0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
18
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
18
5 belanca
120g šećera
2,5 kašika brašna
2,5 kašika prezle ili mleveni keks
(za 1 koru, potrebno je 3 ovakve kore)
125g čokoade
125g c kakaoa
190gšećera
190ml vode
1/4 margarina
1l mleka
15 žumanaca
75 kašika šećera
4 c pudinga od čokolade
1 margarin
100g c šećera u prahu
100g čokolade
200g čokolade
malo vode
Biskvit:
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg. Postepeno dodajte brašno, prezle ( mleveni keks) i tri kašike prvog fila.
Napravite ovakvi tri kora. Pecite u kalup za pečenje na pek papiru na 200°C 15-20min.
I fil:
Sve navedene sastojke otopiti na vatri i kuvati 15 min.
II fil:
Umutiti žumanca sa šećerom, dodati c puding od čokolade pa od 1l mleka uzeti malo da razbijete smesu i skuvajte u ostatak mleka. u topao fil možete dodati 100g čokolade ako volite da više bude čokoladna.
Kad se ohladi dodjate umućeni margarin sa šećerom i ostatak prvog fila ukoliko vam je ostao. Po želji lešnik, orahe, keks.
Biskvit:
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg. Postepeno dodajte brašno, prezle ( mleveni keks) i tri kašike prvog fila.
Napravite ovakvi tri kora. Pecite u kalup za pečenje na pek papiru na 200°C 15-20min.
I fil:
Sve navedene sastojke otopiti na vatri i kuvati 15 min.
II fil:
Umutiti žumanca sa šećerom, dodati c puding od čokolade pa od 1l mleka uzeti malo da razbijete smesu i skuvajte u ostatak mleka. u topao fil možete dodati 100g čokolade ako volite da više bude čokoladna.
Kad se ohladi dodjate umućeni margarin sa šećerom i ostatak prvog fila ukoliko vam je ostao. Po želji lešnik, orahe, keks.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.