burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Čokoladna karamel torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

Korice:

16 belanaca

16 kašika šećera

12 kašika mlevenih oraha (oko 150g)

4 kašike brašna

Čokoladni fil:

16 žumanaca

16 kašika C šećera u prahu (oko 200g)

50g maslaca

200g čokolade za kuvanje

2 kesice C vanilin šećera

Karamel fil:

2 kesice C pudinga od karamele

7 dl mleka

4 kašike šećera

200g maslaca

200g C šećera u prahu

Čokoladna karamel torta

Koraci pripreme

Pošto se čokoladni krem sporo steže potrebno je da se torta složi u kalupu. Veličina kalupa (znači i korice) treba da bude 32x21cm (ili slične).

Za jednu koricu:
4 belanca umutiti u čvrst šam, postepeno uz mućenje dodati 4 kašike šećera i na kraju lagano umešati 1 kašiku brašna i 3 kašike mlevenih oraha. Smesu rastanjiti u plehu na podmazanom pek papiru i peći u zagrejanoj rerni na 180stC oko 15-18 minuta.
Ovako spremiti 4 korice.

Priprema čokoladnog krema:
Penasto umutiti žumanca sa šećerom u prahu i staviti na paru da se kuvaju. Dodati maslac isečen na kockice i izlomkanu čokoladu i kuvati na pari uz stalno mešanje dok se sav maslac i čokolada ne otope i smesa ujednači. Na kraju umešati vanilin šećer. Ostaviti da se prohladi.

Priprema karamel krema:
2 kesice pudinga od karamela skuvati sa 4 kašike šećera u 7dl mleka po uputstvu na kesici. Prekriti samolepljivom folijom i ostaviti da se skroz ohladi.
Omekšali maslac penasto umutiti sa prah šećerom pa postepeno, uz stalno mućenje, dodavati kašiku po kašiku ohlađenog pudinga da dobijete ujednačenu kremu.

Filovanje:
Korice slagati u kalup za tortu. Korica se prvo premaže tanjim slojem čokoladnog krema pa se preko nafiluje 1/3 karamel krema i tako 3 korice jedna preko druge. Na posledenju koricu ide samo čokoladni krem. Ostaviti tortu u frižider preko noći da korice lepo upiju kremove i da se torta stegne.

Naši proizvodi

Čokoladna karamel torta

Koraci pripreme

Pošto se čokoladni krem sporo steže potrebno je da se torta složi u kalupu. Veličina kalupa (znači i korice) treba da bude 32x21cm (ili slične).

Za jednu koricu:
4 belanca umutiti u čvrst šam, postepeno uz mućenje dodati 4 kašike šećera i na kraju lagano umešati 1 kašiku brašna i 3 kašike mlevenih oraha. Smesu rastanjiti u plehu na podmazanom pek papiru i peći u zagrejanoj rerni na 180stC oko 15-18 minuta.
Ovako spremiti 4 korice.

Priprema čokoladnog krema:
Penasto umutiti žumanca sa šećerom u prahu i staviti na paru da se kuvaju. Dodati maslac isečen na kockice i izlomkanu čokoladu i kuvati na pari uz stalno mešanje dok se sav maslac i čokolada ne otope i smesa ujednači. Na kraju umešati vanilin šećer. Ostaviti da se prohladi.

Priprema karamel krema:
2 kesice pudinga od karamela skuvati sa 4 kašike šećera u 7dl mleka po uputstvu na kesici. Prekriti samolepljivom folijom i ostaviti da se skroz ohladi.
Omekšali maslac penasto umutiti sa prah šećerom pa postepeno, uz stalno mućenje, dodavati kašiku po kašiku ohlađenog pudinga da dobijete ujednačenu kremu.

Filovanje:
Korice slagati u kalup za tortu. Korica se prvo premaže tanjim slojem čokoladnog krema pa se preko nafiluje 1/3 karamel krema i tako 3 korice jedna preko druge. Na posledenju koricu ide samo čokoladni krem. Ostaviti tortu u frižider preko noći da korice lepo upiju kremove i da se torta stegne.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept