0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
25
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
25
4 jaja
4 kašike šećera
50 ml ulja
4 kašike brašna
2 kašike C kakaoa
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
1 dl Coca Cole
250 g mlevenog keksa
200 g pečeni mleveni neslani kikiriki
150 g puter/margarina
100 g C mleveni šećer
3 dl Coca Cole
120 g C šlaga od čokolade
240 ml Coca Cole
1 kesica C šlaga sa ukusom slatke pavlake za dekoraciju
Kora:
Umutimo belanca a u drugoj posudi umutimo žumanca sa šećerom, vanilin šećerom, ulje, kakao i brašno, prašak za pecivo.
Postepeno dodajemo belanca u posudu sa žumancima i polako mešamo.
Smesu sipamo u pleh obložen papirom za pečenje i pečemo na 200 stepeni 15-20 minuta.
Kora je ispečena kada dobije finu braon boju, možemo i probati sa čačkalicom da li je ispečena. Ispečenu koru politi sa Coca Colom.
Fil 1:
Umutimo omekšali margarin i šećer u prahu. Dodajemo keks i kikiriki i 3 dl Coca Cole. Sve sjedinimo u glatku smesu i premažemo preko kore.
Fil 2:
Umutimo šlag od čokolade sa Coca Colom. Stavimo preko fila sa kikirikijem. Vrh kolača ukrasimo šlagom sa ukusom slatke pavlake.
Kora:
Umutimo belanca a u drugoj posudi umutimo žumanca sa šećerom, vanilin šećerom, ulje, kakao i brašno, prašak za pecivo.
Postepeno dodajemo belanca u posudu sa žumancima i polako mešamo.
Smesu sipamo u pleh obložen papirom za pečenje i pečemo na 200 stepeni 15-20 minuta.
Kora je ispečena kada dobije finu braon boju, možemo i probati sa čačkalicom da li je ispečena. Ispečenu koru politi sa Coca Colom.
Fil 1:
Umutimo omekšali margarin i šećer u prahu. Dodajemo keks i kikiriki i 3 dl Coca Cole. Sve sjedinimo u glatku smesu i premažemo preko kore.
Fil 2:
Umutimo šlag od čokolade sa Coca Colom. Stavimo preko fila sa kikirikijem. Vrh kolača ukrasimo šlagom sa ukusom slatke pavlake.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.