burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaZa 8 osoba

Češki kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
Za 8 osoba

Sastojci

Kora:

5 jaja

8 kašika kristal šećera

8 kašika brašna

2 kašike C kakao

1 C prašak za pecivo

2 kesice C vanil šećera

Fil:

150g kristal šećera

5 žumanaca

7 kašika brašna

1 kašika C čvrstina

1/2 l mleka

10g C šećera u prahu

200g margarina

Češki kolač

Koraci pripreme

Priprema kore:
Umutiti jaja, šečer i vanil šećer, dodati brašno i kakao, zatim prašak za pecivo. Kada se masa sjedini, izliti u tepsiju i peći koru 25 minuta na 200°C.

Priprema fila:
Šećer, žumanca, brašno i malo mleka izmešati i zakuvati u 1/2l vrućeg mleka. Kuvati 10 minuta dok se ne zgusne i ostaviti da se krem ohladi. U ohlađen fil dodati umućen margarin i šećer.

Koru preseći na pola i nafilovati pola fila po sredini kore i ostatak fila odgore.

Dekorisati po želji.

Naši proizvodi

Češki kolač

Koraci pripreme

Priprema kore:
Umutiti jaja, šečer i vanil šećer, dodati brašno i kakao, zatim prašak za pecivo. Kada se masa sjedini, izliti u tepsiju i peći koru 25 minuta na 200°C.

Priprema fila:
Šećer, žumanca, brašno i malo mleka izmešati i zakuvati u 1/2l vrućeg mleka. Kuvati 10 minuta dok se ne zgusne i ostaviti da se krem ohladi. U ohlađen fil dodati umućen margarin i šećer.

Koru preseći na pola i nafilovati pola fila po sredini kore i ostatak fila odgore.

Dekorisati po želji.

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept