burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija9

Češalj kifle

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
9

Sastojci

500 g brašna

1 kesica C suvog kvasca

1 kašičica C praška za pecivo

3 kašike šećera

1 kašičica soli

2 jajeta

2 dl mleka

1 dl jogurta

3-4 kašike ulja

po potrebi džema

po želji C šećera u prahu

1 kesica C vanilin šećera

Češalj kifle

Koraci pripreme

Rastvorite kvasac u malo toplog mleka i kašičicom šećera i ostavite da zapeni.

U vanglu za mešenje stavite brašno, dodajte 1 celo jaje i 1 belance, ostatak šećera, so, prašak za pecivo, ulje, jogurt, ostatak toplog mleka, jogurt i kvasac. Sve dobro umesite, pokrijte krpom i ostavite na toplom da "nadođe".

Nadošlo testo prebacite na radnu površinu i ponovo ga lagano umesite. Odvojite ga na nekoliko manjih delova i od svakog dela razvlačite dužu pravougaonu koru, širine, kolike želite da vam budu kifle (kiflice).

Koru secite na manje pravougaonike i do polovine isecite na nekoliko trakica (da liči na češalj).

Na nesečeni deo stavljajte po malo džema, urolajte kiflu do kraja i stavljajte je na uljem podmazan pleh. Tako uradite dok ne utrošite svo testo.

Pripremljene kifle ostavite da malo odmore, premažite ih umućenim žumancetom sa kašičicom ulja i pecite na 200 stepeni (zavisno od rerne) oko pola sata, tj. dok ne porumene.

Po želji ih možete posuti C šećerom u prahu zamirisanim C vanilin šećerom.

Naši proizvodi

Češalj kifle

Koraci pripreme

Rastvorite kvasac u malo toplog mleka i kašičicom šećera i ostavite da zapeni.

U vanglu za mešenje stavite brašno, dodajte 1 celo jaje i 1 belance, ostatak šećera, so, prašak za pecivo, ulje, jogurt, ostatak toplog mleka, jogurt i kvasac. Sve dobro umesite, pokrijte krpom i ostavite na toplom da "nadođe".

Nadošlo testo prebacite na radnu površinu i ponovo ga lagano umesite. Odvojite ga na nekoliko manjih delova i od svakog dela razvlačite dužu pravougaonu koru, širine, kolike želite da vam budu kifle (kiflice).

Koru secite na manje pravougaonike i do polovine isecite na nekoliko trakica (da liči na češalj).

Na nesečeni deo stavljajte po malo džema, urolajte kiflu do kraja i stavljajte je na uljem podmazan pleh. Tako uradite dok ne utrošite svo testo.

Pripremljene kifle ostavite da malo odmore, premažite ih umućenim žumancetom sa kašičicom ulja i pecite na 200 stepeni (zavisno od rerne) oko pola sata, tj. dok ne porumene.

Po želji ih možete posuti C šećerom u prahu zamirisanim C vanilin šećerom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept