burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija5

Bundevara

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
5

Sastojci

1 pakovanje kora od heljde

400 g bundeve

1 puna šaka belog suvog grožđa

1 kesica cimeta

4 kašike šećera

malo ulja

malo kisele vode

C šećer u prahu

1 C vanilin šećer

Bundevara

Koraci pripreme

Bundevu očistite i izrendajte. Dodajte joj šećer, cimet i grožđe pa sve dobro ugnječite i izmešajte.

Raširite koru, premažite je sa veoma malo ulja, preko stavite još jednu koru, pa duž kraćeg ruba stavite malo smese od bundeve.

Pokrijte još jednom korom i savijte najpre savijajući sve rubove ka unutra, a potom i rolajući tako da formirate šip. Postupak ponovite sa preostalom smesom i korama.

Poređajte šipove pite u podmazan pleh, premažite ih sa malo ulja i pecite u prethodno zagrejanoj rerni, na 200°C.

Povremeno poprskajte pitu sa veoma malo kisele vode u toku pečenja.

Pitu poslužite posutu mešavinom C šećera u prahu i C vanilinog šećera.

Naši proizvodi

Bundevara

Koraci pripreme

Bundevu očistite i izrendajte. Dodajte joj šećer, cimet i grožđe pa sve dobro ugnječite i izmešajte.

Raširite koru, premažite je sa veoma malo ulja, preko stavite još jednu koru, pa duž kraćeg ruba stavite malo smese od bundeve.

Pokrijte još jednom korom i savijte najpre savijajući sve rubove ka unutra, a potom i rolajući tako da formirate šip. Postupak ponovite sa preostalom smesom i korama.

Poređajte šipove pite u podmazan pleh, premažite ih sa malo ulja i pecite u prethodno zagrejanoj rerni, na 200°C.

Povremeno poprskajte pitu sa veoma malo kisele vode u toku pečenja.

Pitu poslužite posutu mešavinom C šećera u prahu i C vanilinog šećera.

Autor

Sara

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept