0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
5
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
5
1 pakovanje kora od heljde
400 g bundeve
1 puna šaka belog suvog grožđa
1 kesica cimeta
4 kašike šećera
malo ulja
malo kisele vode
C šećer u prahu
1 C vanilin šećer
Bundevu očistite i izrendajte. Dodajte joj šećer, cimet i grožđe pa sve dobro ugnječite i izmešajte.
Raširite koru, premažite je sa veoma malo ulja, preko stavite još jednu koru, pa duž kraćeg ruba stavite malo smese od bundeve.
Pokrijte još jednom korom i savijte najpre savijajući sve rubove ka unutra, a potom i rolajući tako da formirate šip. Postupak ponovite sa preostalom smesom i korama.
Poređajte šipove pite u podmazan pleh, premažite ih sa malo ulja i pecite u prethodno zagrejanoj rerni, na 200°C.
Povremeno poprskajte pitu sa veoma malo kisele vode u toku pečenja.
Pitu poslužite posutu mešavinom C šećera u prahu i C vanilinog šećera.
Bundevu očistite i izrendajte. Dodajte joj šećer, cimet i grožđe pa sve dobro ugnječite i izmešajte.
Raširite koru, premažite je sa veoma malo ulja, preko stavite još jednu koru, pa duž kraćeg ruba stavite malo smese od bundeve.
Pokrijte još jednom korom i savijte najpre savijajući sve rubove ka unutra, a potom i rolajući tako da formirate šip. Postupak ponovite sa preostalom smesom i korama.
Poređajte šipove pite u podmazan pleh, premažite ih sa malo ulja i pecite u prethodno zagrejanoj rerni, na 200°C.
Povremeno poprskajte pitu sa veoma malo kisele vode u toku pečenja.
Pitu poslužite posutu mešavinom C šećera u prahu i C vanilinog šećera.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.