0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20-25 komada
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20-25 komada
500 g brašna
1 kesica C Suvog kvasca
2 kašike šećera
100 ml vode
200 ml mleka
50 g ulja
1 kesica C Vanilin šećera
malo soli
korica limuna
pekmez za filovanje
C Šećer u prahu za posipanje
Sipati u posudu toplo mleko, toplu vodu, šećer i C Suvi kvasac.
Pomešati brašno, so, C Vanilin šećer i limunovu koricu.
Sipati tečni deo sa kvascem u smesu sa brašnom, dodati ulje i zamesiti testo. Ostaviti da naraste 30 minuta.
Testo rastanjiti, iseći na kvadrate, filovati pekmezom i svaki kvadrat zatvoriti u obliku loptice.
Poređati u tepsiju i ostaviti 30 minuta da odstoji. Premazati umućenim jajetom.
Peći oko 30 minuta na 200 stepeni.
Posuti C Šećerom u prahu pre serviranja.
Sipati u posudu toplo mleko, toplu vodu, šećer i C Suvi kvasac.
Pomešati brašno, so, C Vanilin šećer i limunovu koricu.
Sipati tečni deo sa kvascem u smesu sa brašnom, dodati ulje i zamesiti testo. Ostaviti da naraste 30 minuta.
Testo rastanjiti, iseći na kvadrate, filovati pekmezom i svaki kvadrat zatvoriti u obliku loptice.
Poređati u tepsiju i ostaviti 30 minuta da odstoji. Premazati umućenim jajetom.
Peći oko 30 minuta na 200 stepeni.
Posuti C Šećerom u prahu pre serviranja.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.