burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija19 buhtli

Buhtle sa orasima

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
19 buhtli

Sastojci

Za testo:

1 kg + 100 g brašna meko T-400

2 komada jaja

1 kašika kristal šećera

1 kašičica soli

2 kesice C Suvi kvasac

1/2 šolje tople vode

1 šolja mleka

1 šolja jogurta

1 kašičica sirćeta

150+50 g putera

1 kašika maslinovog ulja

Za fil:

500 g samlevenih oraha

200 g šećera

2 dl mleka

1 kesica C Vanilin šećera

1 kašika ruma

rendana kora limuna

po potrebi C šećer u prahu za posipanje

Buhtle sa orasima

Koraci pripreme

U duboku posudu za mešenje staviti kilogram brašna i u sredini napraviti malo udubljenje i sipati kvasac te dodati šećer.

Dodati toplu vodu i malo promešati.

Ostaviti da se kvasac rastopi i smesa zapeni.

Dodati jaja, puter, mleko, jogurt, sirće, so i sve ručno ili mikserom, nastavci za testo, umutiti testo koje treba da bude dosta meko ali da se odvaja od zidova posude. Po testu sipati ulje, pokriti i ostaviti da se duplira.

Testo nemojte da mesite posle narastanja. Rukom kidajte male komade testa i razvucite ih rukom i na sredinu stavite fil. Spojite krejeve.

Loptice slažite u pleh ili vatrostalnu činiju koju ste prethodno namazali rastopljenim puterom i svaku provaljajte kroz puter u plehu. Složite ih tako da spojevi budu dole i jednu uz drugu.

Kada ste napunili pleh buhtle namažite otopljenim puterom i pospite prah šećerom.

Stavite da se peku u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Kada porumene izvadite ih i namažite razmućenim jajetom sa malo putera. Vratite u rernu na par minuta, samo pazite da vam ne pregore.

Izvadite pleh iz rerne i pokrite buhtle ubrusom i ostavite da se prohlade.

Prohladjene buhtle razdvojite, pospite prah šećerom i poslužite.

Buhtle ne moraju da se dodatno premažu jajetom ukoliko ne volite. Dovoljno je to što ste ih premazali pre pečenja puterom i posuli šećerom u prahu. Posle pečenja namažite ih ponovo puterom i ostavite da se ohlade.

Naši proizvodi

Buhtle sa orasima

Koraci pripreme

U duboku posudu za mešenje staviti kilogram brašna i u sredini napraviti malo udubljenje i sipati kvasac te dodati šećer.

Dodati toplu vodu i malo promešati.

Ostaviti da se kvasac rastopi i smesa zapeni.

Dodati jaja, puter, mleko, jogurt, sirće, so i sve ručno ili mikserom, nastavci za testo, umutiti testo koje treba da bude dosta meko ali da se odvaja od zidova posude. Po testu sipati ulje, pokriti i ostaviti da se duplira.

Testo nemojte da mesite posle narastanja. Rukom kidajte male komade testa i razvucite ih rukom i na sredinu stavite fil. Spojite krejeve.

Loptice slažite u pleh ili vatrostalnu činiju koju ste prethodno namazali rastopljenim puterom i svaku provaljajte kroz puter u plehu. Složite ih tako da spojevi budu dole i jednu uz drugu.

Kada ste napunili pleh buhtle namažite otopljenim puterom i pospite prah šećerom.

Stavite da se peku u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Kada porumene izvadite ih i namažite razmućenim jajetom sa malo putera. Vratite u rernu na par minuta, samo pazite da vam ne pregore.

Izvadite pleh iz rerne i pokrite buhtle ubrusom i ostavite da se prohlade.

Prohladjene buhtle razdvojite, pospite prah šećerom i poslužite.

Buhtle ne moraju da se dodatno premažu jajetom ukoliko ne volite. Dovoljno je to što ste ih premazali pre pečenja puterom i posuli šećerom u prahu. Posle pečenja namažite ih ponovo puterom i ostavite da se ohlade.

Autor

blog Sneško domaćica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept