0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
24
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
24
500 g brašna
1 prstohvat soli
3 kašike C šećera u prahu
250 ml mleka
1 kesica C suvog kvasca
naribana kora limuna
70 g putera
1 jaje
2 žumanca
džem po ukusu
1 C vanilin šećer
malo čokolade za posipanje
Klasično kiselo testo praviti od mleka i kvasca sa malo šećera i ostaviti da se ukiseli.
Dodati C šećer u prahu, so, koru od limuna, jaje i žumanca.
Dobro promešati i ostavite da nadođe 30 minuta. Razvaljati testo i iseći ga na 24 dela.
Na svaki stavite oko pola kašičice džema i napravitI lepinje.
Staviti u podmazan pleh, ostaviti da stoji 30 minuta i peći na oko 200 stepeni oko 35-45 minuta (u zavisnosti od rerne).
Pre pečenja posuti vrelim rastopljenim puterom.
Kada se buhtle prohlade, posuti C šećerom u prahu sa C vanilinim šećerom i rendanom čokoladom.
Klasično kiselo testo praviti od mleka i kvasca sa malo šećera i ostaviti da se ukiseli.
Dodati C šećer u prahu, so, koru od limuna, jaje i žumanca.
Dobro promešati i ostavite da nadođe 30 minuta. Razvaljati testo i iseći ga na 24 dela.
Na svaki stavite oko pola kašičice džema i napravitI lepinje.
Staviti u podmazan pleh, ostaviti da stoji 30 minuta i peći na oko 200 stepeni oko 35-45 minuta (u zavisnosti od rerne).
Pre pečenja posuti vrelim rastopljenim puterom.
Kada se buhtle prohlade, posuti C šećerom u prahu sa C vanilinim šećerom i rendanom čokoladom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.