burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Buhtle sa džemom od kajsija

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

300 ml mlakog mleka

1 kesica C suvog kvasca

1 celo jaje

2 žumanceta

5 kašika šećera

1 kesica C vanilin šećera

100 g margarina + 50 g za premazivanje

malo soli

rendana korica jednog limuna

oko 700 g brašna

malo C šećera u prahu za posipanje

Buhtle sa džemom od kajsija

Koraci pripreme

U mleko pomešati kvasac i šećer i tako ostaviti 10-tak minita da nadođe.

Kada nadođe, dodati ostale sastojke, umesiti glatko, masno testo i ostaviti sat vremena pokriveno krpom da nadođe.

Testo prebaciti na brašnom posutu podlogu i podeliti na 20 loptica.

Svaku malo razvući pa na sredinu staviti punu kašičicu džema.

Dobro sastaviti krajeve i oblikovati loptice.

Svaku premazati otopljenim margarinom i spustati u okrugao pleh ili tepsiju sa malo razmaka izmedju da ima mesta da naraste.

Ostaviti ih tako još 20-tak minuta a onda peći oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180°C.

Posuti buhtle C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Buhtle sa džemom od kajsija

Koraci pripreme

U mleko pomešati kvasac i šećer i tako ostaviti 10-tak minita da nadođe.

Kada nadođe, dodati ostale sastojke, umesiti glatko, masno testo i ostaviti sat vremena pokriveno krpom da nadođe.

Testo prebaciti na brašnom posutu podlogu i podeliti na 20 loptica.

Svaku malo razvući pa na sredinu staviti punu kašičicu džema.

Dobro sastaviti krajeve i oblikovati loptice.

Svaku premazati otopljenim margarinom i spustati u okrugao pleh ili tepsiju sa malo razmaka izmedju da ima mesta da naraste.

Ostaviti ih tako još 20-tak minuta a onda peći oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180°C.

Posuti buhtle C šećerom u prahu.

Autor

Katarina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept