0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
300 ml mlakog mleka
1 kesica C suvog kvasca
1 celo jaje
2 žumanceta
5 kašika šećera
1 kesica C vanilin šećera
100 g margarina + 50 g za premazivanje
malo soli
rendana korica jednog limuna
oko 700 g brašna
malo C šećera u prahu za posipanje
U mleko pomešati kvasac i šećer i tako ostaviti 10-tak minita da nadođe.
Kada nadođe, dodati ostale sastojke, umesiti glatko, masno testo i ostaviti sat vremena pokriveno krpom da nadođe.
Testo prebaciti na brašnom posutu podlogu i podeliti na 20 loptica.
Svaku malo razvući pa na sredinu staviti punu kašičicu džema.
Dobro sastaviti krajeve i oblikovati loptice.
Svaku premazati otopljenim margarinom i spustati u okrugao pleh ili tepsiju sa malo razmaka izmedju da ima mesta da naraste.
Ostaviti ih tako još 20-tak minuta a onda peći oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180°C.
Posuti buhtle C šećerom u prahu.
U mleko pomešati kvasac i šećer i tako ostaviti 10-tak minita da nadođe.
Kada nadođe, dodati ostale sastojke, umesiti glatko, masno testo i ostaviti sat vremena pokriveno krpom da nadođe.
Testo prebaciti na brašnom posutu podlogu i podeliti na 20 loptica.
Svaku malo razvući pa na sredinu staviti punu kašičicu džema.
Dobro sastaviti krajeve i oblikovati loptice.
Svaku premazati otopljenim margarinom i spustati u okrugao pleh ili tepsiju sa malo razmaka izmedju da ima mesta da naraste.
Ostaviti ih tako još 20-tak minuta a onda peći oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180°C.
Posuti buhtle C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.