burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija24

Buhtle na moj način

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
24

Sastojci

800 g oštrog brašna

svež kvasac ili C suvi kvasac

4 jogurta 3,2% mm

2 kašičice šećera

1 kašika brašna

1 jaje

1 žumance

60 g margarina

4 kašike šećera

1 kašičica soli

Fil:

oko 450 g omekšalog eurokrema

150 g mlevenih oraha ili lešnika

60 g margarina za premazivanje

C šećer u prahu za posipanje

malo ulja za dizanje testa

Buhtle na moj način

Koraci pripreme

Jogurt ugrejte da bude mlak, ne previše topao, ne hladan. Malo će izgledati kao da se usirio .nema veze izmrvite u njega kvasac, dodajte šećer (onih 2 kašičice) i pospite brašnom (ona 1 kašika). Ostavite da kvasac nadođe.

Brašno sipajte u veću posudu, pa dodajte preostali šećer, so, izmešajte. Dodajte jaje, žumance, otopljeni puter i nadošao kvasac sa jogurtom. Sve dobro umutite mikserom sa dodacima za testo, dotle dok se ne odvaja od posude, pa onda još malo, da bude glatko testo.

U čistu posudu sipajte ulja da prekrije dno. Pripremljeno testo uvaljajte sa svih strana u ulje, prekrijte streč folijom i stavite na toplo da naraste na duplu veličinu. Ja ovaj deo sa uljem u zadnje vreme praktikujem, jer se pokazalo da mi je tako mnogo lakše raditi sa testom, čak i ako je mekše nakon dizanja. Takođe i ako je tvrđe, elastičnije bude i lepše se razvija. Vi po želji uradite.

Kada je testo naraslo, izvadite ga na pobrašnavljenu podlogu, oblikujte u pravougaonik, pa razvijte što više možete, a da bude kako - tako pravilno. Nemojte da bude pretanko, nekih 1/2 cm bi bilo ok.

Kada ste razvili testo neisečeno namažite od ivice do ivice eurokremom. nakon toga pospite mlevenim orasima ili lešnicima. Malo ih možete utisnuti u eurokrem.

Tako namazano testo isecite po dužini u 4 trake, pa popreko na 5 traka, da dobijete 20 pravougaonika.

Tepsiju malo navlažite, pa stavite papir za pečenje da je i sa strane prekrije. Urolajte svaki pravougaonik po dužoj stranici, da dobijete duže rolne, ne debele.

Tako urolane rolne poslažite u tepsiju. slažući ih jednu iza druge, da im se krajevi nadovezuju. Takođe slažite ih tako da se kada narastu pri pečenju, spoje, kako bi sa strane bile mekane bez korice.

Tako poslagane rolne premažite sa otopljenih margarinom..Ostavite ih da narastu na toplom.

Stavite ih da se peku na 200°C dok ne porumene, kada porumene, pokrijte ih sa papirom za pečenje ili folijom, pa pecite još 5 minuta.

Izvadite, ostavite 15-tak minuta da se prohlade. Nakon toga, pospite ih C šećerom u prahu i služite.

Naši proizvodi

Buhtle na moj način

Koraci pripreme

Jogurt ugrejte da bude mlak, ne previše topao, ne hladan. Malo će izgledati kao da se usirio .nema veze izmrvite u njega kvasac, dodajte šećer (onih 2 kašičice) i pospite brašnom (ona 1 kašika). Ostavite da kvasac nadođe.

Brašno sipajte u veću posudu, pa dodajte preostali šećer, so, izmešajte. Dodajte jaje, žumance, otopljeni puter i nadošao kvasac sa jogurtom. Sve dobro umutite mikserom sa dodacima za testo, dotle dok se ne odvaja od posude, pa onda još malo, da bude glatko testo.

U čistu posudu sipajte ulja da prekrije dno. Pripremljeno testo uvaljajte sa svih strana u ulje, prekrijte streč folijom i stavite na toplo da naraste na duplu veličinu. Ja ovaj deo sa uljem u zadnje vreme praktikujem, jer se pokazalo da mi je tako mnogo lakše raditi sa testom, čak i ako je mekše nakon dizanja. Takođe i ako je tvrđe, elastičnije bude i lepše se razvija. Vi po želji uradite.

Kada je testo naraslo, izvadite ga na pobrašnavljenu podlogu, oblikujte u pravougaonik, pa razvijte što više možete, a da bude kako - tako pravilno. Nemojte da bude pretanko, nekih 1/2 cm bi bilo ok.

Kada ste razvili testo neisečeno namažite od ivice do ivice eurokremom. nakon toga pospite mlevenim orasima ili lešnicima. Malo ih možete utisnuti u eurokrem.

Tako namazano testo isecite po dužini u 4 trake, pa popreko na 5 traka, da dobijete 20 pravougaonika.

Tepsiju malo navlažite, pa stavite papir za pečenje da je i sa strane prekrije. Urolajte svaki pravougaonik po dužoj stranici, da dobijete duže rolne, ne debele.

Tako urolane rolne poslažite u tepsiju. slažući ih jednu iza druge, da im se krajevi nadovezuju. Takođe slažite ih tako da se kada narastu pri pečenju, spoje, kako bi sa strane bile mekane bez korice.

Tako poslagane rolne premažite sa otopljenih margarinom..Ostavite ih da narastu na toplom.

Stavite ih da se peku na 200°C dok ne porumene, kada porumene, pokrijte ih sa papirom za pečenje ili folijom, pa pecite još 5 minuta.

Izvadite, ostavite 15-tak minuta da se prohlade. Nakon toga, pospite ih C šećerom u prahu i služite.

Autor

Emina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept