0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
24 komada
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
24 komada
400 g brašna
180 g C šećera u prahu
2 kašike C sode bikarbone
2 jajeta
2 kašike meda
30 g margarina
1 kašika začina za medenjake
200 g C šećera u prahu
1 belance
malo sirćeta
Mikserom pomešati jaje, šećer, med i otopljeni margarin.
Dodati brašno pomešano sa C soda bikarbonom i mlevene začine.
Sve dobro pomešati, zamesiti i kad dobijemo kompaktnu smesu stavimo je u frižider da odstoji barem 2 sata.
Nakon toga oklagijom izravnati testo i modlom vaditi željene oblike.
Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10 minuta.
Medenjaci se mogu ukrasiti na razne načine: 1 belance pomešati sa oko 200 g C šećera u prahu i malo sirćeta, staviti u kesicu, odseći kraj i crtati po želji.
Mikserom pomešati jaje, šećer, med i otopljeni margarin.
Dodati brašno pomešano sa C soda bikarbonom i mlevene začine.
Sve dobro pomešati, zamesiti i kad dobijemo kompaktnu smesu stavimo je u frižider da odstoji barem 2 sata.
Nakon toga oklagijom izravnati testo i modlom vaditi željene oblike.
Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10 minuta.
Medenjaci se mogu ukrasiti na razne načine: 1 belance pomešati sa oko 200 g C šećera u prahu i malo sirćeta, staviti u kesicu, odseći kraj i crtati po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.