burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Božićni medenjaci

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

50 g margarina

2 kašike meda

2 kašike mleka

2 jaja

350-380 g brašna (količina zavisi od veličine jaja)

150 g šećera

1 kašičica C sode bikarbone

1 kašičica začina za medenjake

1 kašičica C kakao

200 g C šećera u prahu

Božićni medenjaci

Koraci pripreme

Rastopiti margarin, med i mleko na laganoj vatri, pa ostaviti da se prohladi.

Pomešati suve sastojke, pa im dodati jaja prethodno umućena viljuškom i rastopljene sastojke.

Zamesiti glatko testo i ostaviti par sati u frižideru ili preko noći, pa ujutru praviti medenjake.

Rojal za šaranje:
1 belance mutiti i postepeno dodavati oko 200 g C šećera u prahu, prethodno dva puta prosejan, i na kraju dodati par kapi limuna.

Masu podeliti i dodati boje po želji.

Naši proizvodi

Božićni medenjaci

Koraci pripreme

Rastopiti margarin, med i mleko na laganoj vatri, pa ostaviti da se prohladi.

Pomešati suve sastojke, pa im dodati jaja prethodno umućena viljuškom i rastopljene sastojke.

Zamesiti glatko testo i ostaviti par sati u frižideru ili preko noći, pa ujutru praviti medenjake.

Rojal za šaranje:
1 belance mutiti i postepeno dodavati oko 200 g C šećera u prahu, prethodno dva puta prosejan, i na kraju dodati par kapi limuna.

Masu podeliti i dodati boje po želji.

Autor

Ljiljana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept