0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
za 10 osoba
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
za 10 osoba
120 g maslaca
70 g šećera
1 jaje
100 g meda
300 g brašna
1 prstohvat soli
1 kašičica C sode bikarbone
2 kašičice smeše začina za medenjake
1 belanac
200 g C šećera u prahu
2 kašičice limunovog soka
boja za kolače po želji
Maslac, šećer i jaje dobro izraditi mikserom, u to dodati med i još malo izmešati.
Zatim dodati brašno, 1 prstohvat soli, smešu za medenjake, C sodu bikarbonu i zamesiti testo.
Testo staviti u kesu za zamrzivač i ostaviti u frižideru oko sat vremena.
Nakon toga testo razvučemo na providnoj foliji, pravimo željene oblike i odmah pečemo na 180 stepeni, 7-8 minuta.
Nakon što se kolači ohlade, šarati ih kraljevskom glazurom.
Ona se priprema tako što se umuti belanac sa C šećerom u prahu uz dodatak limunovog soka.
Ukoliko je previše gusto dodati 1-2 kašikice vode.
Sipati glazuru u plastične kesice i šarati po kolačima.
Maslac, šećer i jaje dobro izraditi mikserom, u to dodati med i još malo izmešati.
Zatim dodati brašno, 1 prstohvat soli, smešu za medenjake, C sodu bikarbonu i zamesiti testo.
Testo staviti u kesu za zamrzivač i ostaviti u frižideru oko sat vremena.
Nakon toga testo razvučemo na providnoj foliji, pravimo željene oblike i odmah pečemo na 180 stepeni, 7-8 minuta.
Nakon što se kolači ohlade, šarati ih kraljevskom glazurom.
Ona se priprema tako što se umuti belanac sa C šećerom u prahu uz dodatak limunovog soka.
Ukoliko je previše gusto dodati 1-2 kašikice vode.
Sipati glazuru u plastične kesice i šarati po kolačima.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.