burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaZavisi

Baklava sa višnjama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
Zavisi

Sastojci

500 g gotovih kora za baklavu

500 g višanja

Fil:

3 jaja

1 šolja šećera

1 šolja ulja

1 šolja C griza

1 šolja jogurta

1 C prašak za pecivo

C šećer u prahu

Za špinovanje:

1 šolja vode

1,5 šolja šećera

par kapi limunovog soka

Baklava sa višnjama

Koraci pripreme

Fil:
Umutiti penasto belanca od tri jaja, postepeno dodavati šećer i mutiti.

Smanjiti brzinu mučenja i dodati C bgriz, jogurt, C prašak za pecivo, ulje. Sve dobro sjediniti. Masa treba da bude penasta.

Razdvojiti kore po tri komada. Filom se mazi prva i druga kora, a na treću se ređaju samo višnje. Višnje ređati u red širine 3-4 cm.

Saviti krajeve i urolati koru. Postupak ponavljati. Ređati u pleh i peći na 200 stepeni oko 45 minuta.

Preliv:
Staviti vodu da provri, dodati šećer i pustiti da vri dok polovina tečnosti ne ispari. Kad ispari i dodati par kapi limunovog soka.

Kad je pita gotova, prekriti je vlažnom krpom i ostaviti da se ohladi.

Kada je skroz hladna iseći je na parčiće, a onda preliti prelivom i ostaviti da se ohladi.

Posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Baklava sa višnjama

Koraci pripreme

Fil:
Umutiti penasto belanca od tri jaja, postepeno dodavati šećer i mutiti.

Smanjiti brzinu mučenja i dodati C bgriz, jogurt, C prašak za pecivo, ulje. Sve dobro sjediniti. Masa treba da bude penasta.

Razdvojiti kore po tri komada. Filom se mazi prva i druga kora, a na treću se ređaju samo višnje. Višnje ređati u red širine 3-4 cm.

Saviti krajeve i urolati koru. Postupak ponavljati. Ređati u pleh i peći na 200 stepeni oko 45 minuta.

Preliv:
Staviti vodu da provri, dodati šećer i pustiti da vri dok polovina tečnosti ne ispari. Kad ispari i dodati par kapi limunovog soka.

Kad je pita gotova, prekriti je vlažnom krpom i ostaviti da se ohladi.

Kada je skroz hladna iseći je na parčiće, a onda preliti prelivom i ostaviti da se ohladi.

Posuti C šećerom u prahu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept