burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Bakini uštipci

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

2 jaja

200 ml mleka (100 ml za kvasac, 100 ml u brašno)

200 ml vode

1 kesica C suvog kvasca

600-700 g brašna

2 kašike šećera

1,5 kašičica soli

narendana kora od limuna i narandže

1 kesica C vanilinog šećera

1 kašičica ruma

Dodatni materijal:

C šećer u prahu za posipanje

1 l ulja za prženje

Bakini uštipci

Koraci pripreme

Kvasac potopiti u 100 ml mlake vode sa kašičicom šećera i ostaviti da nadođe.

Brašno staviti u vanglu, sipati toplo mleko i sve ostale sastojke.

Kada kvasac nadođe sipati i njega u tu smesu i umesiti glatko testo (neka ne bude pretvrdo). Ostaviti testo da nadođe.

U dubljoj šerpi zagrejati ulje i kašikom vaditi testo i stavljati ga u vrelo ulje.

Smanjiti temperaturu da uštipci dobiju žućkastu boju.

Posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Bakini uštipci

Koraci pripreme

Kvasac potopiti u 100 ml mlake vode sa kašičicom šećera i ostaviti da nadođe.

Brašno staviti u vanglu, sipati toplo mleko i sve ostale sastojke.

Kada kvasac nadođe sipati i njega u tu smesu i umesiti glatko testo (neka ne bude pretvrdo). Ostaviti testo da nadođe.

U dubljoj šerpi zagrejati ulje i kašikom vaditi testo i stavljati ga u vrelo ulje.

Smanjiti temperaturu da uštipci dobiju žućkastu boju.

Posuti C šećerom u prahu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept