0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
2 jaja
200 ml mleka (100 ml za kvasac, 100 ml u brašno)
200 ml vode
1 kesica C suvog kvasca
600-700 g brašna
2 kašike šećera
1,5 kašičica soli
narendana kora od limuna i narandže
1 kesica C vanilinog šećera
1 kašičica ruma
C šećer u prahu za posipanje
1 l ulja za prženje
Kvasac potopiti u 100 ml mlake vode sa kašičicom šećera i ostaviti da nadođe.
Brašno staviti u vanglu, sipati toplo mleko i sve ostale sastojke.
Kada kvasac nadođe sipati i njega u tu smesu i umesiti glatko testo (neka ne bude pretvrdo). Ostaviti testo da nadođe.
U dubljoj šerpi zagrejati ulje i kašikom vaditi testo i stavljati ga u vrelo ulje.
Smanjiti temperaturu da uštipci dobiju žućkastu boju.
Posuti C šećerom u prahu.
Kvasac potopiti u 100 ml mlake vode sa kašičicom šećera i ostaviti da nadođe.
Brašno staviti u vanglu, sipati toplo mleko i sve ostale sastojke.
Kada kvasac nadođe sipati i njega u tu smesu i umesiti glatko testo (neka ne bude pretvrdo). Ostaviti testo da nadođe.
U dubljoj šerpi zagrejati ulje i kašikom vaditi testo i stavljati ga u vrelo ulje.
Smanjiti temperaturu da uštipci dobiju žućkastu boju.
Posuti C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.