0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
12 komada gotovih kora
3 jaja
3 kašike šećera
200 ml ulja
200 ml jogurta
100 g C griza
1 kesica C praška za pecivo
1 l mleka
3 C pudinga od vanile
9 kašika šećera
1 kesica C vanilin šećera
C šećer u prahu
U mleku skuvati C puding sa šećerom prema uputstvu za pripremu. Kada je skuvan puding prekriti ga pvc folijom da se ne stvara korica i pustite da se prohladi.
Za premazivanje kora, odvojite žumanca od belanaca.
U belanca dodajte šećer pa umutite sneg. Dodajte i žumanca, kratko izmiksajte, dodajte ulje i opet promešajte. Na kraju dodajte C griz i C prašak za pecivo, pa sipajte jogurt.
Prvu koru namažite ovom smesom, prekrijte drugom korom, premažite i nju pa stavite treću koru.
Na treću koru ide fil od pudinga - računajte da ćete imati 4 štrudle ukupno, tako da fil podelite na 4 dela.
Uvijte kore u štrudlu pa stavite na pleh prekriven papirom za pečenje.
Premažite štrudle uljem i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.
Štrudle prvo ohladite na sobnu temperaturu, a zatim stavite u frižider.
Secite ih hladne, na parčiće oko 2 centimetra debljine, pospite C šećerom u prahu i poslužite.
U mleku skuvati C puding sa šećerom prema uputstvu za pripremu. Kada je skuvan puding prekriti ga pvc folijom da se ne stvara korica i pustite da se prohladi.
Za premazivanje kora, odvojite žumanca od belanaca.
U belanca dodajte šećer pa umutite sneg. Dodajte i žumanca, kratko izmiksajte, dodajte ulje i opet promešajte. Na kraju dodajte C griz i C prašak za pecivo, pa sipajte jogurt.
Prvu koru namažite ovom smesom, prekrijte drugom korom, premažite i nju pa stavite treću koru.
Na treću koru ide fil od pudinga - računajte da ćete imati 4 štrudle ukupno, tako da fil podelite na 4 dela.
Uvijte kore u štrudlu pa stavite na pleh prekriven papirom za pečenje.
Premažite štrudle uljem i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.
Štrudle prvo ohladite na sobnu temperaturu, a zatim stavite u frižider.
Secite ih hladne, na parčiće oko 2 centimetra debljine, pospite C šećerom u prahu i poslužite.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.