burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Starinski patišpanj sa suvim grožđem

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Za patišpanj:

4 jaja

18 kašika brašna

16 kašika šećera

16 kašika mleka

16 kašika ulja

3 kesice C vanilin šećera

1 kesica C praška za pecivo

100 g iseckanih badema

150 g suvog grožđa

1 kesica C pudinga od čokolade

3 kašike šećera

300 ml mleka

Za dekoraciju 100 g C prah šećera

Starinski patišpanj sa suvim grožđem

Koraci pripreme

Zagrejati rernu na 180 stepeni.

Penasto umutiti jaja sa C vanilin šećerom i kristal šećerom, dodati mleko i ulje pa kratko izmiksati, zatim dodati brašno pomešano sa C praškom za pecivo i nastaviti sa mućenjem dok se ne dobije masa malo gušća od jogurta.

Polovinu mase izručiti u podmazan pleh dimenzije 24 x 37 cm i staviti u prethodno zagrejanu rernu. Peći oko 10 minuta, vodeći računa da patišpanj bude doboljno čvrst za nanošenje kreme od pudinga.

Zatim stavimo 200 ml mleka sa šećerom da se kuva. Preostalih 100 ml sastavimo sa pudingom i izručimo u mleko kada provri uz neprekidno mešanje.

Za to vreme polovina patišpanja se blago ispekla pa na nju ravnomerno nanesemo vruć puding.

Po filu od pudinga nanesemo iseckane bademe i suvo grožđe, pa preko nalijemo preostalu polovinu mase za patišpanj i vratimo u rernu da pečemo još oko 15 minuta, pa smanjimo rernu na 100 stepeni i ostavimo još 10 minuta.

Pečen patišpanj izvaditi iz rerne i ohlađen posuti C prah šećerom.

Naši proizvodi

Starinski patišpanj sa suvim grožđem

Koraci pripreme

Zagrejati rernu na 180 stepeni.

Penasto umutiti jaja sa C vanilin šećerom i kristal šećerom, dodati mleko i ulje pa kratko izmiksati, zatim dodati brašno pomešano sa C praškom za pecivo i nastaviti sa mućenjem dok se ne dobije masa malo gušća od jogurta.

Polovinu mase izručiti u podmazan pleh dimenzije 24 x 37 cm i staviti u prethodno zagrejanu rernu. Peći oko 10 minuta, vodeći računa da patišpanj bude doboljno čvrst za nanošenje kreme od pudinga.

Zatim stavimo 200 ml mleka sa šećerom da se kuva. Preostalih 100 ml sastavimo sa pudingom i izručimo u mleko kada provri uz neprekidno mešanje.

Za to vreme polovina patišpanja se blago ispekla pa na nju ravnomerno nanesemo vruć puding.

Po filu od pudinga nanesemo iseckane bademe i suvo grožđe, pa preko nalijemo preostalu polovinu mase za patišpanj i vratimo u rernu da pečemo još oko 15 minuta, pa smanjimo rernu na 100 stepeni i ostavimo još 10 minuta.

Pečen patišpanj izvaditi iz rerne i ohlađen posuti C prah šećerom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept