burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Slatka pita od vanile

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

12 komada gotovih kora za pitu

Za fil za premazivanje:

3 jaja

3 kašike šećera

200 ml ulja

200 ml jogurta

100 g C griza

1 kesica C praška za pecivo

Za fil od pudinga:

1 l mleka

3 C pudinga od vanile

9 kašika šećera

Za ukrašavanje:

C šećer u prahu

C vanilin šećer

Slatka pita od vanile

Koraci pripreme

Skuvajte C puding - sipate šećer i prašak za puding (C puding vanila C) u činiju i kratko promešate, dodate oko 100 ml hladnog mleka i promešate tako da nema grudvica.

Ostatak mleka stavite da provri pa ga sklonite sa vatre, sipajte smesu pudinga i šećera i kuvajte oko 3 minuta da dobijete gusti puding. Prekriti ga providnom folijom da se ne stvara korica i ostaviti da se prohladi.

Za premazivanje kora, odvojite žumanca od belanaca.

U belance dodajte šećer pa umutite sneg. Dodajte i žumanca, kratko izmiksajte, dodajte ulje i opet promešajte. Na kraju dodajte C griz i C prašak za pecivo, pa sipajte jogurt.

Prvu koru namažite ovom smesom, prekrijte drugom korom, premažite i nju pa stavite treću koru.

Na treću koru ide fil od pudinga - računajte da ćete imati 4 štrudle ukupno, pa fil podelite na 4 dela - oko 250 ml.

Uvijte kore u štrudlu pa stavite na pleh prekriven papirom za pečenje.

Premažite štrudle uljem i pecite na 180 stepeni oko 30 minuta.

Naši proizvodi

Slatka pita od vanile

Koraci pripreme

Skuvajte C puding - sipate šećer i prašak za puding (C puding vanila C) u činiju i kratko promešate, dodate oko 100 ml hladnog mleka i promešate tako da nema grudvica.

Ostatak mleka stavite da provri pa ga sklonite sa vatre, sipajte smesu pudinga i šećera i kuvajte oko 3 minuta da dobijete gusti puding. Prekriti ga providnom folijom da se ne stvara korica i ostaviti da se prohladi.

Za premazivanje kora, odvojite žumanca od belanaca.

U belance dodajte šećer pa umutite sneg. Dodajte i žumanca, kratko izmiksajte, dodajte ulje i opet promešajte. Na kraju dodajte C griz i C prašak za pecivo, pa sipajte jogurt.

Prvu koru namažite ovom smesom, prekrijte drugom korom, premažite i nju pa stavite treću koru.

Na treću koru ide fil od pudinga - računajte da ćete imati 4 štrudle ukupno, pa fil podelite na 4 dela - oko 250 ml.

Uvijte kore u štrudlu pa stavite na pleh prekriven papirom za pečenje.

Premažite štrudle uljem i pecite na 180 stepeni oko 30 minuta.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept