burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija12

Rolat sa kokosom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
12

Sastojci

Za koru:

4 jajeta

120 g oštrog brašna tip 400

120 g šećera

1 kesica C Prašak za pecivo

30 g C Kakao prah

100 ml ulja

100 ml jogurta

1 prstohvat soli

Za fil:

80 ml vode

120 g šećera

150 g maslaca

50 g C Šećer u prahu

1 kesica C Vanilin šećer

100 g C Kokosovo brašno

75 g C Zamena za mleko u prahu

I još:

100 g C Kokosovo brašno

150 g bele čokolade

75 g crne čokolade

150 ml mleka

1 kesica C Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Rolat sa kokosom

Kombinacija kakao kore i bogatog fila od kokosa.

Koraci pripreme

Priprema kore:

Odvojiti 4 belanceta. Dodati prstohvat soli, pa mikserom umutiti u sneg.

U drugu činiju sipati brašno, šećer, prašak za pecivo i kakao pa dobro promešati da se suvi sastojci sjedine. Zatim dodati žumanca, ulje i jogurt te sve sastojke umešati.

U ovu smesu dodavati sneg od belanaca iz par puta, pažljivo mešajući špatulom tako da smesa ostane penasta. Izliti je u pleh obložen papirom dimenzija 24 x 38 cm. Koru peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C 10 – 12 minuta.

Kada se kora ispekla, izvaditi je iz pleha i prekriti krpom. Zatim je umotati u rolat zajedno sa krpom i tako ostaviti da se ohladi.

Priprema fila:

U šerpicu sipati 80 ml vode i 120 g šećera. Zagrevati dok se šećer ne otopi i ne proključa. Zatim kuvati još par minuta uz povremeno mešanje. Skinuti sa vatre i ostaviti da se prohladi.

U činiju dodati omekšali maslac, C Šećer u prahu i 1 C Vanilin šećer. Umutiti penasto mikserom. Zatim dodati C kokos, C Zamenu za mleko u prašak i na kraju prohlađeni šećer. Sve sastojke dobro promešati dok se ne sjedine.

Koru odmotati, nafilovati je ravnomeno, pa je ponovo umotati u rolat. Na vrh rolata, duž sredine staviti papir za pečenje širine 2 – 3 cm. Rolat preliti otopljenom belom čokoladom sa obe strane papira. Kad se malo prohladi čokolada posuti je C Kokosom. Ostaviti da se čokolada prohladi skroz pa skunuti papir. Na mestu papira izliti otopljenu crnu čokoladu. Ostaviti rolat da se čokolada stegne, a za to vreme pripremiti C šlag krem prema uputstvu sa kesice. Šlag krem ubaciti u poslastičarsku kesu pa ukrasiti rolat po sredini. Rolat ostaviti par sati u frižideru da se fil i čokolade skroz stegnu, pa onda servirati.

Naši proizvodi

Rolat sa kokosom

Kombinacija kakao kore i bogatog fila od kokosa.

Koraci pripreme

Priprema kore:

Odvojiti 4 belanceta. Dodati prstohvat soli, pa mikserom umutiti u sneg.

U drugu činiju sipati brašno, šećer, prašak za pecivo i kakao pa dobro promešati da se suvi sastojci sjedine. Zatim dodati žumanca, ulje i jogurt te sve sastojke umešati.

U ovu smesu dodavati sneg od belanaca iz par puta, pažljivo mešajući špatulom tako da smesa ostane penasta. Izliti je u pleh obložen papirom dimenzija 24 x 38 cm. Koru peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C 10 – 12 minuta.

Kada se kora ispekla, izvaditi je iz pleha i prekriti krpom. Zatim je umotati u rolat zajedno sa krpom i tako ostaviti da se ohladi.

Priprema fila:

U šerpicu sipati 80 ml vode i 120 g šećera. Zagrevati dok se šećer ne otopi i ne proključa. Zatim kuvati još par minuta uz povremeno mešanje. Skinuti sa vatre i ostaviti da se prohladi.

U činiju dodati omekšali maslac, C Šećer u prahu i 1 C Vanilin šećer. Umutiti penasto mikserom. Zatim dodati C kokos, C Zamenu za mleko u prašak i na kraju prohlađeni šećer. Sve sastojke dobro promešati dok se ne sjedine.

Koru odmotati, nafilovati je ravnomeno, pa je ponovo umotati u rolat. Na vrh rolata, duž sredine staviti papir za pečenje širine 2 – 3 cm. Rolat preliti otopljenom belom čokoladom sa obe strane papira. Kad se malo prohladi čokolada posuti je C Kokosom. Ostaviti da se čokolada prohladi skroz pa skunuti papir. Na mestu papira izliti otopljenu crnu čokoladu. Ostaviti rolat da se čokolada stegne, a za to vreme pripremiti C šlag krem prema uputstvu sa kesice. Šlag krem ubaciti u poslastičarsku kesu pa ukrasiti rolat po sredini. Rolat ostaviti par sati u frižideru da se fil i čokolade skroz stegnu, pa onda servirati.

Autor

C Slatka Tradicija
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept