0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
12
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
12
4 jajeta
120 g oštrog brašna tip 400
120 g šećera
100 ml ulja
100 ml jogurta
1 prstohvat soli
80 ml vode
120 g šećera
150 g maslaca
75 g C Zamena za mleko u prahu
150 g bele čokolade
75 g crne čokolade
150 ml mleka
Kombinacija kakao kore i bogatog fila od kokosa.
Odvojiti 4 belanceta. Dodati prstohvat soli, pa mikserom umutiti u sneg.
U drugu činiju sipati brašno, šećer, prašak za pecivo i kakao pa dobro promešati da se suvi sastojci sjedine. Zatim dodati žumanca, ulje i jogurt te sve sastojke umešati.
U ovu smesu dodavati sneg od belanaca iz par puta, pažljivo mešajući špatulom tako da smesa ostane penasta. Izliti je u pleh obložen papirom dimenzija 24 x 38 cm. Koru peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C 10 – 12 minuta.
Kada se kora ispekla, izvaditi je iz pleha i prekriti krpom. Zatim je umotati u rolat zajedno sa krpom i tako ostaviti da se ohladi.
U šerpicu sipati 80 ml vode i 120 g šećera. Zagrevati dok se šećer ne otopi i ne proključa. Zatim kuvati još par minuta uz povremeno mešanje. Skinuti sa vatre i ostaviti da se prohladi.
U činiju dodati omekšali maslac, C Šećer u prahu i 1 C Vanilin šećer. Umutiti penasto mikserom. Zatim dodati C kokos, C Zamenu za mleko u prašak i na kraju prohlađeni šećer. Sve sastojke dobro promešati dok se ne sjedine.
Koru odmotati, nafilovati je ravnomeno, pa je ponovo umotati u rolat. Na vrh rolata, duž sredine staviti papir za pečenje širine 2 – 3 cm. Rolat preliti otopljenom belom čokoladom sa obe strane papira. Kad se malo prohladi čokolada posuti je C Kokosom. Ostaviti da se čokolada prohladi skroz pa skunuti papir. Na mestu papira izliti otopljenu crnu čokoladu. Ostaviti rolat da se čokolada stegne, a za to vreme pripremiti C šlag krem prema uputstvu sa kesice. Šlag krem ubaciti u poslastičarsku kesu pa ukrasiti rolat po sredini. Rolat ostaviti par sati u frižideru da se fil i čokolade skroz stegnu, pa onda servirati.
Kombinacija kakao kore i bogatog fila od kokosa.
Odvojiti 4 belanceta. Dodati prstohvat soli, pa mikserom umutiti u sneg.
U drugu činiju sipati brašno, šećer, prašak za pecivo i kakao pa dobro promešati da se suvi sastojci sjedine. Zatim dodati žumanca, ulje i jogurt te sve sastojke umešati.
U ovu smesu dodavati sneg od belanaca iz par puta, pažljivo mešajući špatulom tako da smesa ostane penasta. Izliti je u pleh obložen papirom dimenzija 24 x 38 cm. Koru peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C 10 – 12 minuta.
Kada se kora ispekla, izvaditi je iz pleha i prekriti krpom. Zatim je umotati u rolat zajedno sa krpom i tako ostaviti da se ohladi.
U šerpicu sipati 80 ml vode i 120 g šećera. Zagrevati dok se šećer ne otopi i ne proključa. Zatim kuvati još par minuta uz povremeno mešanje. Skinuti sa vatre i ostaviti da se prohladi.
U činiju dodati omekšali maslac, C Šećer u prahu i 1 C Vanilin šećer. Umutiti penasto mikserom. Zatim dodati C kokos, C Zamenu za mleko u prašak i na kraju prohlađeni šećer. Sve sastojke dobro promešati dok se ne sjedine.
Koru odmotati, nafilovati je ravnomeno, pa je ponovo umotati u rolat. Na vrh rolata, duž sredine staviti papir za pečenje širine 2 – 3 cm. Rolat preliti otopljenom belom čokoladom sa obe strane papira. Kad se malo prohladi čokolada posuti je C Kokosom. Ostaviti da se čokolada prohladi skroz pa skunuti papir. Na mestu papira izliti otopljenu crnu čokoladu. Ostaviti rolat da se čokolada stegne, a za to vreme pripremiti C šlag krem prema uputstvu sa kesice. Šlag krem ubaciti u poslastičarsku kesu pa ukrasiti rolat po sredini. Rolat ostaviti par sati u frižideru da se fil i čokolade skroz stegnu, pa onda servirati.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.