burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija20

Rokoko kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
20

Sastojci

Piskota

6 malo Jaja

6 kašika Vode

70 g C Šećer u prahu

180 g Brasna

1 kesica C Prašak za pecivo

2 kašičica C Kakao prah

Kokos krem

2 kesica C Puding sa ukusom slatke pavlake

600 ml Mleko

150 g Margarin

150 g C Šećer u prahu

100 g C Kokosovo brašno

2 kašičica Rum aroma

Preliv za piskotu

2 kašika Rum

10 kašika Mleko

Za ukrasavanje

5 kašika C Kokosovo brašno

Rokoko kolač

Mekan, socan i aromatican. U ovom kolacu kokos i rum se mesaju u odlican krajnji rezultat: rokoko kolac

Koraci pripreme

Korak 1

Cela jaja mutiti sa secerom u prahu. Oko 10 minuta dok ne postane penasto. Dodati vodu. Zatim postepeno dodavati brasno pomesano sa praskom za pecivo. Zatim 3/4 testa izlijemo u kalup obozen pek papitom. U preostlu smesu umesati kakao. Tamnu smesu rasporedimo u "flekama" na zutu smesu. Peci na 180stepeni 20 minuta.

Korak 2

Pomesati rum sa mlekom i preliti preko ispecene piskote.

Korak 3

Mleko staviti da prokuva sa secerom. Ukuvati dva pudinga od slatke pavlake. Ostaviti da se ohladi. Kad je krem ohladjen dodati margarin. Takodje dodati i rum i kokos.

Korak 4

Piskotu preseci na pola. Na donju koru naneti 3/4 kreme. Zatim ponovo ide kora i ostatak kreme. Za dekoraciju koristiti kokos. Prijatno

Naši proizvodi

Rokoko kolač

Mekan, socan i aromatican. U ovom kolacu kokos i rum se mesaju u odlican krajnji rezultat: rokoko kolac

Koraci pripreme

Korak 1

Cela jaja mutiti sa secerom u prahu. Oko 10 minuta dok ne postane penasto. Dodati vodu. Zatim postepeno dodavati brasno pomesano sa praskom za pecivo. Zatim 3/4 testa izlijemo u kalup obozen pek papitom. U preostlu smesu umesati kakao. Tamnu smesu rasporedimo u "flekama" na zutu smesu. Peci na 180stepeni 20 minuta.

Korak 2

Pomesati rum sa mlekom i preliti preko ispecene piskote.

Korak 3

Mleko staviti da prokuva sa secerom. Ukuvati dva pudinga od slatke pavlake. Ostaviti da se ohladi. Kad je krem ohladjen dodati margarin. Takodje dodati i rum i kokos.

Korak 4

Piskotu preseci na pola. Na donju koru naneti 3/4 kreme. Zatim ponovo ide kora i ostatak kreme. Za dekoraciju koristiti kokos. Prijatno

Autor

Eva Zelenka
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept