0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
5 jaja
1 l mleka
100 g brašna + 5 navršenih kašika
75 g C kokosa
200 g šećera
+ 4 ravne kašike
+ 2 ravne kašike C prah šećera
120 g maslaca
1/2 kesice C praška za pecivo
2 C vanilin šećera
2-3 kasike C kakaoa
par kapi ulja za podmazati pleh
Testo:
5 belanaca umutiti sa 200 g šećera, dodati 100 g brašna, 1/2 C praška za pecivo, mutiti lagano, pa dodati 75 g kokosa.
Sve lepo umutiti, premazati pleh srednje veličine uljem, pa posuti brašnom i staviti u rernu da se pečee na 200-220 stepeni (zavisi od rerne) 15-20 min.
Kada izvadite kolač, vrućeg preliti sa 200 ml vrelog mleka.
Fil:
Staviti 600 ml mleka da se kuva, a u medjuvremenu umutiti:
5 žumanaca sa 4 ravne kašike šećera, 2 C vanilin šećera, dodavati jednu po jednu kašiku brašna (5 uvrh napunjenih kašika) i dodati 200 ml hladnog mleka.
Kada se mleko na šporetu zagreje, sipajte fil i mešajte celo vreme i kuvajte mešajući jedno 5 minuta.
Skinuti sa ringle i mešati da se prohladi.
Kada bude mlako dodajte omekšali maslac sa 2 kašike C prah šećera i razmutiti mikserom.
Sipati preko testa i posuti kakaom kroz cediljku.
Kada se ohladi prekrijte folijom i stavite u frižider.
Testo:
5 belanaca umutiti sa 200 g šećera, dodati 100 g brašna, 1/2 C praška za pecivo, mutiti lagano, pa dodati 75 g kokosa.
Sve lepo umutiti, premazati pleh srednje veličine uljem, pa posuti brašnom i staviti u rernu da se pečee na 200-220 stepeni (zavisi od rerne) 15-20 min.
Kada izvadite kolač, vrućeg preliti sa 200 ml vrelog mleka.
Fil:
Staviti 600 ml mleka da se kuva, a u medjuvremenu umutiti:
5 žumanaca sa 4 ravne kašike šećera, 2 C vanilin šećera, dodavati jednu po jednu kašiku brašna (5 uvrh napunjenih kašika) i dodati 200 ml hladnog mleka.
Kada se mleko na šporetu zagreje, sipajte fil i mešajte celo vreme i kuvajte mešajući jedno 5 minuta.
Skinuti sa ringle i mešati da se prohladi.
Kada bude mlako dodajte omekšali maslac sa 2 kašike C prah šećera i razmutiti mikserom.
Sipati preko testa i posuti kakaom kroz cediljku.
Kada se ohladi prekrijte folijom i stavite u frižider.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.