1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
do 30 min
Lako
8
Vreme pripreme:
do 30 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
8
1 kesica C Puding sa ukusom vanilina
450 ml mleka
50 g C Šlag krem sa ukusom vanile
100 ml mleka
8 kašičica džema od maline
30 g pistaća
Predivan penast kolač bez pečenja
Tepsiju obložiti papirom za pečenje ili folijom. Sipati kokos i ravnomerno ga rasporediti.
Skuvati puding od vanile. U zagrejano mleko ( 400ml) dodati kašiku šećera i razmućen sadržaj kesice u 50ml mleka. Mešati dok se ne zgusne.
Preko kokosa sipati topao puding i poravnati ga. Ostaviti da se ohladi. a u međuvremenu umutiti šlag krem.
Preko ohlađenog pudinga naneti sloj od šlaga i kolač ostaviti u frižideru oko pola sata.
Ohlađen kolač iseći na 8 pravougaonika. Na jedan od užih krajeva svakog od njih naneti po kašičicu džema. Pistaće oklagijom izgnječiti ( tako najlepše ispuste aromu) i njima posuti svaki kolač.
Pažljivo špatulom zarolati svaki pravougaonik , polazeći od strane na kojoj je džem. Rolnice odmah slagati na tacnu za služenje. Ono što se odmah ne pojede, čuvati u frižideru.
Prijatno!
Predivan penast kolač bez pečenja
Tepsiju obložiti papirom za pečenje ili folijom. Sipati kokos i ravnomerno ga rasporediti.
Skuvati puding od vanile. U zagrejano mleko ( 400ml) dodati kašiku šećera i razmućen sadržaj kesice u 50ml mleka. Mešati dok se ne zgusne.
Preko kokosa sipati topao puding i poravnati ga. Ostaviti da se ohladi. a u međuvremenu umutiti šlag krem.
Preko ohlađenog pudinga naneti sloj od šlaga i kolač ostaviti u frižideru oko pola sata.
Ohlađen kolač iseći na 8 pravougaonika. Na jedan od užih krajeva svakog od njih naneti po kašičicu džema. Pistaće oklagijom izgnječiti ( tako najlepše ispuste aromu) i njima posuti svaki kolač.
Pažljivo špatulom zarolati svaki pravougaonik , polazeći od strane na kojoj je džem. Rolnice odmah slagati na tacnu za služenje. Ono što se odmah ne pojede, čuvati u frižideru.
Prijatno!
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.