burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripremedo 30 min

tezina pripreme Lako

broj porcija8

Puding rolnice sa kokosom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
do 30 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
8

Sastojci

Potrebno je:

50 g C Kokosovo brašno

1 kesica C Puding sa ukusom vanilina

450 ml mleka

1 kašika C Šećer u prahu

50 g C Šlag krem sa ukusom vanile

100 ml mleka

8 kašičica džema od maline

30 g pistaća

Puding rolnice sa kokosom

Predivan penast kolač bez pečenja

Koraci pripreme

Korak 1

Tepsiju obložiti papirom za pečenje ili folijom. Sipati kokos i ravnomerno ga rasporediti.
Skuvati puding od vanile. U zagrejano mleko ( 400ml) dodati kašiku šećera i razmućen sadržaj kesice u 50ml mleka. Mešati dok se ne zgusne.

Korak 2

Preko kokosa sipati topao puding i poravnati ga. Ostaviti da se ohladi. a u međuvremenu umutiti šlag krem.

Korak 3

Preko ohlađenog pudinga naneti sloj od šlaga i kolač ostaviti u frižideru oko pola sata.

Korak 4

Ohlađen kolač iseći na 8 pravougaonika. Na jedan od užih krajeva svakog od njih naneti po kašičicu džema. Pistaće oklagijom izgnječiti ( tako najlepše ispuste aromu) i njima posuti svaki kolač.

Korak 5

Pažljivo špatulom zarolati svaki pravougaonik , polazeći od strane na kojoj je džem. Rolnice odmah slagati na tacnu za služenje. Ono što se odmah ne pojede, čuvati u frižideru.

Prijatno!

Naši proizvodi

Puding rolnice sa kokosom

Predivan penast kolač bez pečenja

Koraci pripreme

Korak 1

Tepsiju obložiti papirom za pečenje ili folijom. Sipati kokos i ravnomerno ga rasporediti.
Skuvati puding od vanile. U zagrejano mleko ( 400ml) dodati kašiku šećera i razmućen sadržaj kesice u 50ml mleka. Mešati dok se ne zgusne.

Korak 2

Preko kokosa sipati topao puding i poravnati ga. Ostaviti da se ohladi. a u međuvremenu umutiti šlag krem.

Korak 3

Preko ohlađenog pudinga naneti sloj od šlaga i kolač ostaviti u frižideru oko pola sata.

Korak 4

Ohlađen kolač iseći na 8 pravougaonika. Na jedan od užih krajeva svakog od njih naneti po kašičicu džema. Pistaće oklagijom izgnječiti ( tako najlepše ispuste aromu) i njima posuti svaki kolač.

Korak 5

Pažljivo špatulom zarolati svaki pravougaonik , polazeći od strane na kojoj je džem. Rolnice odmah slagati na tacnu za služenje. Ono što se odmah ne pojede, čuvati u frižideru.

Prijatno!

Autor

Sdjv
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept